Esnafı önce pandemi sonra deprem vurdu! Mustafa Sönmez esnaf olarak gelecekten umutluyuz…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2010 yılında  metal tornacılığı mesleğinden emekli oldu. Sekiz yıl boşta kaldıktan sonra iş kurma düşüncesini yaşama geçiren Mustafa Sönmez, önce pandemi nedeniyle ardından da 6 Şubatta 11 ilde yaşanan deprem dolayısıyla birçok esnaf gibi kendisinin de arar gördüğünü belirterek artan kiralardan yakındı.

İskenderun Belediyesinin el sanatları ile ilgilenen kadınların sergi açtığı sanat sokağında küçük bir dükkânda çalışmalarını sergileme fırsatı bulan Mustafa Sönmez, gelecekten umutlu ve hedeflerini yaşama geçirmek için gayret gösteriyor.

 

“Ahşaptan yap-boz yapma projesini yaşama geçirmek istiyor”

İskenderun Belediyesinin Kadınlar için yapmış olduğu el emeğinin sergilendiği sokakta çalışmalarını yürüten Sönmez, “Çünkü makinelerimi koyacağım iş yerini bulmakta ve kiraların pahalı olmasından dolayı zorlanıyorum. 2018’de kendisine böyle güzel bir iş kurdum diyerek tanıttı. 50 kişilik bir ekiple çalışmak istiyordum. Bu yönde kendime hedef belirlemiştim. İlk 3 yılda hedefini gerçekleştirmek istediğini ancak pandemi dolayısıyla bu hedefimi ertelemek durumunda kaldım. Pandemiden sonra toparlanmaya çalıştık daha sonra üretime geçtiğini gücüm yettiği kadar üretime geçtim Bu kez de depremi yaşadık.

 

Belediye Başkanından destek istiyor!

Depremden sonra ben de elimin taşın elimi taşın altına koyup bir şeyler yapıp yaratmak istiyorum. Tabii ki yaratmak Allah’a mahsus ama mecazi anlamda söylüyorum. Benim kendim tasarladığım özel bir projem var mı anaokulları ve kreşlerde 4-5 yaş gruplarına göre ahşaptan yapbozlar yapmak istiyorum.  İlçe ve kreş işletmecilerimize de sesimi duyurmak istiyorum. Benim bu projeye başlayabilmem için devletten satış desteği istiyorum. İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı beyden de el sanatları ile ilgilenen kadınların sergi açmalarına olanak tanımasından dolayı teşekkür ediyor ve Kendisinden bize daha güzel işler yapmamız için daha çok destek olmasını bekliyoruz.” dedi.

Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.