NİCE YÜZ YILLAR YAŞA CUMHURİYET

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı.


Yurdun dört bir yanında olduğu gibi İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı. İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen tören ve etkinlikler çerçevesinde Atatürk Bulvarında yapılan kutlama programına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama töreninde İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiir, ront, halk oyunları gösterilerinin ardından hafta boyunca düzenlenen spor müsabakalarında ödül alan sporculara ödülleri verildi. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci masa tenisi kategorisinde ödül almaya kazanan sporculara ödüllerini takdim etti. Rektör Depci ayrıca Hatay Yayladağı’nda yapılan aba güreşleri müsabakasına ve Hatay’da düzenlenen Valilik Resepsiyonuna katıldı.
İSTE Merkez Kampüste düzenlenen programlar ise İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Bando Takımı’nın selamlama yürüyüşü ile başladı. Daha sonra İskenderun Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Adem Çolak ve Öğretim Görevlisi Merve Düzağaç Çolak Küratörlüğünü yaptığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Yüzüncü Yılı Sergisinin açılışı yapıldı. Mavi Salonda düzenlenen kutlama programı ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İSTE’de düzenlenen kutlama programına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Murat Örnek, Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE Akademik ve İdari Personelleri, öğrenciler ve misafirler katıldı.
Kutlamalar kapsamında son olarak İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Pınar Dağdeviren ve öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirdi. Salondaki misafirlerin de eşlik ettiği müzik dinletisi ile İSTE’deki kutlama programı sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.