DEMAK: T.B.M.M.’de Araştırma Komisyonu Kurulsun!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Deprem Mağdurları Ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK), devletten depremin kayıplarının bulunmasını ve T.B.M.M.’de de Araştırma Komisyonu Kurulmasını istiyor!

DEMAK Başkanı Selahattin Kaban, yaptığı açıklamada şunları söyledi.

6 Şubat’ta yaşanan acı depremin acıları halen taze. Biz bu felakette binlerce insanımızı kaybettik, binlerce insanımızı şehit verdik, binlerce insanımız mağdur oldu. Birçok insanımız kayıp. Bizler bu bağlamda mağduriyetimizin giderilmesi ve kayıplarımızın akıbetini öğrenmek istiyoruz.

 

Deprem Mağdurları Ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği olarak buradan Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, 600 milletvekilimize sesleniyorum. Kayıplarımız için Araştırma Komisyonu Kurulmasını istiyoruz.

 

Akıl Ruh ve Sinir Hastanelerinde, Sevgi Evlerinde, Yaşlı Bakım Evlerinde olan depremzedelerin DNA’sı ve parmak izlerinin alınarak ailelerle eşleştirme yapılmasını istiyoruz. Deprem anında hafıza kaybı yaşayarak sokaklarda gezen depremzedeler için yapılan ihbarların değerlendirilmesini istiyoruz.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.