Kuran-ı Kerim Kitapları neden camii avlusuna atıldı?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

15 Ekim Cuma günü Hamidiye Camiinde öğle namazını müteakip cenaze uğurlamaya gelenler, Hamidiye Caminin yan tarafında duvarın dibine atılı Kuran-ı Kerim Kitaplarını görünce gözlerine inanamadılar.

Kitaplar duvarın dibine gelişi güzel atılmış, birçoğunun ciltli kapakları hatta sayfaları yırtılmış halde görenleri hayrata düşüren görüntüler orada bulunanların da yüreklerini yaktı.  Cenaze namazı için gelenlerin bir kısmı bu kitapların içerisinden seçtiği Kuran- ı Kerim kitaplarını matbaaya götürüp cilt yaptıracaklarını ifade ederken ıslanmış nemlenmiş, yaprakları ve kapakları yırtılmış örselenmiş bir şekilde gelişi güzel atılmaması gerektiğini ifade eden cenaze cemaati, “Bizim kutsal dinimize ait kutsal kitaplarımızın atılması hele de İskenderun Hamidiye Camiinin avlusuna duvarın dibine atılmasına bir anlam veremedik. Kutsal kitabımıza bu yapılanlar reva görülmemeliydi…” diyerek görüşlerini dile getirdiler.

“Kur’ân-ı Kerîm’i huşû içinde tilâvet etmek ve saygılı olmak kültürümüzde vardır. ” diye kendi arasında sohbet eden cemaat “Kur’an’a saygı ile ilgili sohbetlerinde  “Şeyh Edebâlî günün birinde Osman Gazi’nin evine misafir olur, Şeyh Edebâlî’nin evinde kaldığı bir gece ayağını uzatıp yatamaz; çünkü odada Kur’an-ı Kerim vardır. Bir köşeye kıvrılıp tesbihat yaparken uykuya dalar.” şeklinde bir anlatıyı da  paylaşarak gördükleri manzaranın kendilerine üzüntü verdiğini dile getirdiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.