“Tek yaşam kaynağımız bu zeytin tarlaları”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Depremde büyük yıkım yaşayan Hatay’da barınma sorunu çözüm beklerken TOKİ’nin depremzedelere yapacağı konut için İskenderun’un Düğünyurdu  Mahallesi’ndeki zeytin ekili hazine arazisinde yapacak olması bölge halkının tepkisini çekiyor. Hazine arazisindeki zeytin ağaçlarının kesilmemesini ve yer değişikliği yapılmasını istiyor.

Tek yaşam kaynağımız bu zeytin tarlaları

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Cebike Düğünyurdu’nda TOKİ Konutları inşaatı için hazine arazisinde bulunan zeytinlikler kesilmek isteniyor. Bu bölgede yaşayan yurttaşlarımız zeytinliklerin yitirilmesine karşılar. Dayanışma göstermek ve taleplerini dinleyerek çözüm üretmek için yurttaşlarımızla birlikteyiz. Yurttaşlarımız uzlaşı istiyor.” dedi.

Düğünyurdu Mahalle muhtarı Seyfettin Çöloğlu, “Biz konut yapılmasın demiyoruz, alternatif alan varken zeytinlikler kaybedilmesin diyoruz Burası zaten devletin yeri. Bizim önceliğimiz zeytinliğin korunması. Daha önce 2 alanda kaydırılma işlemi yapıldı. Şimdi yine bu işlemin yapılacağı alternatif bir alan var. Başka alan bulunmaması durumunda zeytinlik alanın kesilmemesi için tapulu alanlarımızı bile veririz. TOKİ konutlarının yapılması düşünülen yer yıllardır bizim zeytin ağaçlarını diktiğimiz yerler bu nedenle mahalle sakinlerimiz zeytin tarlalarının sökülmesini istemiyor. Bizlerin tek yaşam kaynağı bu zeytin tarlaları dedi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara,Her zaman vurguladığımız gibi ivedi şekilde depremzedelerin konut ve barınma ihtiyacı karşılanmalıdır ama bu yalnızca yukarıdan haritadan bakarak yapılabilecek bir durum değildir. Herkes gittiğinde hayatını burada idame ettirecek olan yine Düğünyurdu halkının kendisi olacaktır. Sözlerine kulak vermek zorundasınız.Buradaki zeytinlikler 40-50 yılın ürünü. Halihazırda zaten depremzede olan bazı yurttaşlarımız geçimlerini de buradan sağlıyor. Sadece kendi hayatları için değil, gelecek nesiller için de bu zeytinliklere sahip çıkmak istiyorlar. Konutlar için zeytinlik alanlar haricinde alternatifler değerlendirilmeli ve yurttaşlarımızla uzlaşı sağlanmalıdır. Yalnızca deprem değil, her afete duyarlı kentler inşa etmemiz gerekir. Buradaki zeytinlikler ve ağaçlar da bu inşa sürecinde yitirilecek değil sahip çıkılacak parçalar olmalıdır.” Diye konuştu.

Düğünyurdu sakinleri: Zeytin ağaçları geçim kaynağımız!

(Cebike) Mahalle sakinleri ise; “Biz de depremzedeyiz. TOKİ Konutlarının başka yere yapılmasını istiyoruz. Biz 40-50 yıldır kayaların arasında bulduğumuz bir karış toprağa bu zeytinleri ektik. Geçim kaynağımız oldu. Şimdi de elimizden alıyorlar.” diyerek düşüncelerini ifade ettiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.