Yeni kuyumcular çarşısı hizmete açıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremin yaşandığı 11 ilde derin acılar ve yıkımların yaşanmasının ardından depremde iş yerleri yıkılan kuyumcu esnafının hizmet vereceği Yeni Kuyumcular Çarşısı, İskenderun Belediye Başkanı, Belen ve İskenderun kaymakamları, Hatay milletvekili Abdulkadir Özel, kuyumcu esnafı ve davetlilerin katılımıyla resmi olarak bugün açıldı.

Toplamda; 12 adet konteyner
8 adet kuyumcu dükkanı
1 adet fotografcı
1 adet reklamcı
1 adet çiçekçi
1 adet saatçi

 

esnafının hizmet vereceği 2. Yeni Kuyumcular Çarşısı halk arasında “Tahta Kale” adıyla anılır oldu.  İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odasının ev sahipliğinde gerçekleşen açılış, diğer iş yerleri yıkılan esnafa da umut oldu. Darısı diğer esnafımıza diye temennilerin bir araya geldiği açılış sonrasında tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayan 12 adet konteynerden oluşan iş yerlerinin sosyal donatıları ve güvenlik sorunu da çözüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde işletmeleri zarar gören kuyumcular için Kırşehir Valiliği ve AFAD işbirliğinde yapılan çalışmalarda ahşaptan oluşturulan prefabrik yer aldığı “Yeni Kuyumcular Çarşısı”nın açılışı diğer esnafa da umut oldu.

Açılışa Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kuyumcular, Saatçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Uğur Fırat, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Koordinatör Kaymakamı Büşra Güllü, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belen Emniyet Müdürü Volkan Cansever, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, kuyumcu esnafı ve vatandaşlar katıldı.

‘Asrın Felaketi’nde çok büyük kayıplar verildiğini söyleyen Kuyumcular, Saatçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Uğur Fırat, bir daha yaşanmamasını temenni ederek, iş yerlerine yerleşen esnaflara hayırlı işler diledi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ekonomik hayatın devam etmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, “AFAD koordinasyonda ekonomik hayatın devam etmesi ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan Yeni Kuyumcular Çarşısı’nın açılışını gerçekleştirdik. El birliğiyle bu zor günleri de geride bırakarak şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Rabbim esnaflarımıza hayırlı bereketli kazançlar nasip eylesin inşallah” dedi.

“Her şey İskenderun için”

Tüm sorunların geleceğe umutla bakılarak çözüleceğini söyleyen Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Bugün bu güzel çarşıyı kazanmamıza vesile olan kıymetli koordinatör valilerimize, AFAD’ımıza, değerli belediye başkanlarımıza, kaymakamımıza ve kıymetli oda başkanımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bereketli olsun, bol kazançlı olsun, her şey İskenderun için olsun diyorum, yaşasın İskenderun” diye konuştu.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise Devletimiz güçlü ve her türlü kurumun özveriyle çalıştığını söyleyerek, “Ben bu güzel esnaf çarşısını kuran esnaf oda başkanına, esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim bu ülkeye bu ülkeye bir daha böyle acılar ve felaketler yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

Açılışın ardından budavetlilere kuyumcular çarşısını gezdirdi.

Kuyumcu dükkânlarının hizmet vermeye başlaması hem esnafa hem de depremzede yöre halkına moral kaynağı oldu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.