BAŞKAN SAVAŞ’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimizin en gurur verici ulusal bayramlarından biridir. O gün, vatan toprağını müdafaa eden kahraman Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun kesin ve kalıcı zaferi olarak tarihe geçmiştir.

 

Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milleti, bağımsızlık mücadelesinin en zorlu anlarında, tüm imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen inanç ve gayretle savaşmıştır.

 

Topraklarımızı işgal eden emperyalist güçlere karşı, imkânsız gibi görünen bu kutsal direnişi kazanarak, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı.Askerlerimizin cesaretiyle, kadınlarımızın fedakârlığıyla, köylülerimizin azmiyle,Kuvayimilliye ruhuyla hareket eden tüm Anadolu’nun, Türk tarihine yeni bir destan yazdığı ulusal direnişimizin 101.  yıldönümünü kutlamaktan onur duyuyoruz.

 

Tarihimizin bu şanlı mirasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için birlik ve dayanışma içinde her şeyi yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz.

 

Millî Mücadele’de kurtuluş ateşinin kıvılcımını parlatan, ilk kurşunun sıkıldığı yer olan Hatay’ımız; nasıl ki tarihinde pek zorluklarla karşılaşıp bunları aşmış ise 6 Şubat Depremi’nin yıkıcı etkilerini de tez zamanda halkımızın birlik ve beraberlik ruhuyla yine aşacaktır.

 

Milletimizin ulu atası, devletimizin pusulası Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mücadele yoldaşları Hasan Tahsinlerden Şerife Bacılara, Mehmet Çavuşlardan Kara Fatmalara, Yörük Alilerden Gördesli Makbulelere kadar tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

Bağımsızlık sevdamızın sembolü, milletimizin eşsiz iradesinin kanıtı 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.