Lütfü Savaş’dan açıklama!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Değerli Basın Mensupları,

 

Bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz’ün Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ile görüşmek istediği ancak görüşme taleplerine cevap alamadıkları iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Sayın Başkanımızın Özel Kalem Müdürlüğüne veya Hatay Büyükşehir Belediyesine Genel Müdür İnceciköz adına yazılı veya sözlü herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır.

 

 

Bilindiği üzere HBB Başkanımız Sayın Savaş, Hatay’a emek veren tüm kişi, kurum ve Sivil Toplum Temsilcileri ile sık sık görüşmeler yapmaktadır.

 

Ayrıca Sayın Başkanımız, davet edildiği toplantılara katılım konusuna çok büyük önem vermektedir. Bu kapsamda Sayın Savaş, bir televizyon kanalında konuk olduğu programda da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hatay’da eski Antakya’nın yeniden imarı konusunda yapılan proje tanıtım toplantısına şahsının çağrılmadığını belirtmiş bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.

 

Savaş açıklamasında, ‘’Tabi sadece benim çağrılmam gerekmiyor. Burada STÖ’leri var, odalarımız var. Oralar ile ilgili söyleyecekleri vardır. Benim gördüğüm bir Antakya Belediye Başkanı çağrılmış. Bizim üniversitede eğitimci arkadaşlarımız var. O kurula sadece bir sanat tarihçisi alınmış. Başka Hatay’dan kimse yok. Cumhur İttifakı vekillerimizi almışlar. Keşke bizim vekillerimizi de davet etselerdi. Hatay’da sadece dört tane vekil yok. Hatay’da 11 tane vekil var. O arkadaşlarımızın da söyleyeceği şeyler olurdu. Oda başkanlarımızın da söyleyeceği şeyler olurdu. Benim de söyleyeceğim birçok konu olabilirdi. Çünkü biz o sokakların sadece maddeden ibaret olmadığını biliyoruz.” demişti.

 

Bilgilerinize saygı ile sunarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.