SURİYE’Lİ VE TÜRK KADIN KOOPERATİFLERİ VE DERNEKLERİ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERİYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’de bulunan Suriye’li ve Türk kadınlardan oluşan kadın kooperatifi ve Dernekler Tayvan Kültür Merkezinde hizmet vermeye başladı. Türkiye’nin Suriyeli mülteci ve ev sahibi toplum mensubu kadınlardan oluşan, “GÜÇLENDİRME KADINLAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ” adlı kadın Derneği üç yıl önce kuruldu.

Başkan Haudavı ve Başkan yrd. Bouthina Rahhal’ın öncülüğünde oluşan derneğin 1350 üyesi var. Kadın Emeğini Değerlendirilmesi ve destek vermek amacıyla Tayvan Kültür Merkezinin Aile Destek Merkezi’nde yürütülen , organik gıdalar ve trikotaj eğitimleri kapsamında, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeli kadınlardan oluşan Derneğe desteklemeye devam ediyor.

Tayvan Kültür merkezinin yapmış olduğu araştırmalarının ihtiyaç analiz sonuçlarına dayalı olarak, Hatay kadın Dernekleri için “Dernek kurma, işletme ve yönetme”, “kadın liderliği, farklara saygı ve iletişim” ve “ilkeler/kurallar, eylem planı, iş bölümü ve kaynak yaratma” eğitimleri verdi. Eğitimler, kuruluş sürecini desteklemek, iş bölümü, kooperatif yönetimi, yönetişim, Dernek ve üyelerin sorumlulukları, stratejik planlama, toplumsal cinsiyet ve liderlik alanlarında bilginin artırılmasını hedefleniyor.. Ayrıca, Hatay’da yeni kadın Dernek kurulmasını sağlamak işbirliği yaparak, Dernek üyelerine her türlü destek çalışmaları yapılmakta.


Tayvan Kültür Merkezinde Eğitim seminer uyum çalışma kapsamında dil öğrenme yaşadıkları bölgenin sosyal yaşantısına uyum gösterme kapsamında uzman eşliğinde seminer çalışmalarının düzenlenmesi, Maddi konularda sorunlu Ailelere erzak hijyen gıda takviyesi de yapan kooperatif bir çok konuda Tayvan Kültür Merkezi yönetiminden ciddi destek alıyor.

Bu konuda deneç veren PR.DR CHUI CHEN YU “Biz Merkezi kurarken öncelik olarak, kadınlarımızı ve çocuklarımızı düşündük. Eğer kadına Ekonomik yönden destek verirsen bütün Aileye destek vermiş olursun. Kadın kazandığı parayı Ailesi için harcar. Biz kadınların güvenini kazanmak onlara yardımcı olmak için ciddi bir çaba harcadık. Yaşam şartları nedeniyle yabancı erkeklerle görüşmeyen bu kadınlar, Bizim merkez yuvalarıymış gibi rahat gelip gidiyorlar. Bir sorunları olduğu zaman bizimlede rahat iletişime geçiyorlar. Merkezimizde hem Türk hemde Suriye’li vatandaşlardan oluşan kurumlar var. Biz görevimiz gereği onlara yer her türlü destek veriyoruz. Bundan sonrada vermeye hazırız. Tayvan Kültür Merkezi Reyhanlı’da bulunan Resmi kuruluşlar ve STK ve çocuklara uyum çalışması kavramında hizmet etmeye devam edecektir. Biz bu hizmetleri verirken bize her türlü yardım ve desteklerini esirgemeyen Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğluna Kurumum adına Teşekkür ediyoruz.” Dedi.


GÜÇLENDİRME KADINLAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEK Başkanı Hayfa Handavi
Yapmış olduğu açıklamada” Tayvan Kültür Merkezi bay Chuı chen yu bey sürekli olarak derneğimizi ziyaret ediyor. Bizimle işbirliği içindeydi. Kendisi kısa zamanda bizim ve üyelerimizin güvenini kazandı. Merkezde bize yet vererek bizim en büyük sorunumuz olan mekan sorununu halletti. Artık merkezimiz daha sağlıklı bir yerde hizmet vermeye başladı. Üyelerimizle toplantılarımız sağlıklı bir ortamda yapıyoruz. Buraya geldiğimizde çocuklarımızda merkezde her türlü aktiviteden yararlanıyor. Bize bu imkanı sağlayan. Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hacıoğluna ve bize bütün imkanları seferber eden koordinatör. PR.DR.CHUI CHEN YU Beye Teşekkür ederiz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.