Depremin vurduğu kuyumcu esnafının yaraları sarılıyor… Yeni çarşı açılışa hazırlanıyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’a ahşaptan yapılan yeni iş yerlerinin tahsis edilmesinin ardından kuyumcu esnafı yavaş yavaş sosyal ve ekonomik hayata yönünü dönmeye başladı. İskenderun’da birçok alanda esnaf için konteyner çarşıları oluşturulma gayretleri sürerken faaliyete geçen ilk esnaf grubu kuyumcu esnafı oldu. 

12 adet konteynerden oluşan iş yerlerinin sosyal donatıları ve güvenlik sorunu da çözüldü. Şu sıralarda son düzenlemelerin yapıldığı ahşap kuyumcu dükkânları açılış için geri sayım sürecine girdi. Kuyumcu dükkânlarının hizmet vermeye başlaması hem esnafa hem de depremzede yöre halkına moral kaynağı oluyor.

İskenderun Şehit Pamir Caddesi üzerindeki Yeni Kuyumcular Çarşısının ağır hasarlı ve yıkımı söz konusu olması nedeniyle üye esnafların sıkıntılarının giderilmesi  için İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası kolları sıvadı. Söz konusu alanda çalışmaya başlayan esnaf, Başkan Uğur Fırat’ın çabalarını ve çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, Odanın ve devletin gücünü yanlarında hissetmenin huzuru içinde olduklarını belirttiler, Kuyumcu esnafları, deprem öncesi faal olan ancak depremle birlikte iş yerleri yıkılan ya da hasar alan farklı sektörlerdeki esnafın da bir an önce konteyner çarşıların kurularak normalleşmeye adım atılması temennisinde bulundular.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremlerin ardından yaşanan yıkımların yaralarının sarılmasında devlet kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarının çok kıymetli ve anlamlı olduğunu söyleyen Başkan Uğur Fırat, yaptığı hizmetleri severek ve gönül hoşluğu ile yaptığını ifade etti. Başkan Fırat, “Güçlü Devlet Güçlü Esnaf” söylemini dile getirdi.

Depremin vurduğu kuyumcu esnafının yaraları sarılıyor… Yeni çarşı açılışa hazırlanıyor!

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat’ın gayretleri, AFAD; İskenderun Kaymakamlığı, ilgili kurum ve bölge milletvekillerinin katkıları ile kuyumcu esnafının yaraları sarılıyor.

Kuyumcu esnafının bir an önce sosyal ve ekonomik hayata uyum sağlamalarını kolaylaştıracak adımları atmak için depremin hemen ardından koordineli bir şekilde çaba içinde olduklarını kaydeden Başkan Uğur Fırat, Odanın üyelerine yer tahsisi ve düzenlemesi yaptıklarını anlattı.

İşyerleri yıkılan ya da ağır hasar alan kuyumcu esnafının konuşlandığı alana Antakya Uzun çarşı benzetmesi yapan Başkan Uğur Fırat, “Yaşadığımız depremin yaralarını el birliği ile sarmaya çalışıyoruz. Konumlandığımız alan Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait. Burada; 8 adet kuyumcu dükkânımız, 1 adet fotoğrafçı 1 adet reklamcı, bir çiçekçi ve bir saatçi olmak üzere toplamda 12 üye esnafımıza 12 konteyner sağlamış bulunmaktayız. Kuyumcu esnafımıza ahşaptan oluşturduğumuz yeni iş yerlerini tahsis ederken kurra ile yer belirlemesini yaptık.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat “O akşam o depremi yaşayanlar bilir. Allah bize ikinci bir şans verdi. Depremin vurduğu 11 il ve yıkım çok büyüktü.

Bizler hiç kimseyi ve kurumları suçlamadan hep birlikte el ele vererek yaralarımızı el birliği ile sarmalıyız. Devletimiz yeri tahsis etti.  Ardından Oda olarak gerekli çalışmaları yaptık.

Sonra esnaf arkadaşlarımız kendi ceplerinden herkes kendi imkânları ile yerlerini düzenleme yaparak işler konumuna getirdi. Bu hususta emeği geçen başta Kırşehir Valimize, Milletvekilimiz Abdulkadir Özel’e, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bülent Özer’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kurumlar arasında iletişimi sağladılar. Biz sadece elektrik almak için bile üç ay bekledik. Prosedür, evrak, yazışmalar derken başardık ve esnafımızın bu aşamaya gelmesini el birliği ile sağladık. Burada esnafımızın yüzünün güldüğünü görmek bizleri mutlu ediyor.” diyerek gazeteci Serpil Korkmaz’a teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.