STK’ların Sağlık parkına konteynere karşı tepkisi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tosyalı Holding tarafından, Sağlıklı Yaşam Parkı içerisine, esnafların kullanımına açılmak üzere 30 konteynerlik bir çarşı yapılacağı gündeme gelmesi sivil toplum kuruluşlarını ağaya kaldırdı. Kentin merkezinde yeşilin olduğu başka bir dinlenme alanının olmadığını kaydeden STK ve siyasi parti temsilcileri, “Parkımıza Sahip Çıkıyoruz’ dediler.


Esnafın için yapılacak hizmetlere karşı olmadıklarını ancak vatandaşların yoğun bir şekilde kullandıkları parkın kullanılmasını doğru bulmadıklarını ifade eden eylemciler, söz konusu proje için daha uygun bir yerin bulunmasını istedi. İskenderun Ulucami caddesi üzerindeki Sağlık Yaşam Parkına 30 konteynerin kurulmasına karşı CHP ve İskenderun’daki Sivil Toplum Kuruluşları kitlesel açıklama yaptı. Öte yandan; geçtiğimiz günlerde Sağlıklı Yaşam Parkında bulunan ağaçlar İskenderun Belediyesi tarafından sökülerek Mustafa Kemal Mahallesindeki parka dikilmeye başlandı.

“Planlamayı her zaman yanlış yaptığınız gibi burada da yanlış bir uygulama var!
Son olarak söz alan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara konuşmasında: “Kente dair yapılan her işlemin paydaşlık çerçevesi içerisinde, katılımcı ve hesap verebilir bir anlayışla birlikte yapılmasından yanayız. Bu işin planlamasının meclis grubunda yapılması gerekiyordu. Siz hangi bilirkişi ve ekipmanla gelip buradaki ağaçları alıp başka bir yere götürdünüz? Ağaçların taşınmasında nasıl bir teknik işlem uygulandı? Bilmiyoruz. Lütfen oturduğunuz yerden bir işi planlamayın, gelin konuşun. Bizler hepimiz bu kentte yaşıyoruz ve söz söyleme kabiliyetimiz var. üzerinde durduğum tek konu budur. Sosyal medyada da ‘Efendim esnafa konteyner istemiyor musunuz, çarşı istemiyor musunuz’ gibi algıyı yöneterek insanları kutuplaştırmayın. Bu işlere buradan bakmayın. Bizim bakmaya çalıştığımız yer şurası; Katılımcı bir anlayışla insanların ortak iradesiyle bu işleri yapalım. Hepimiz burada birbirimizi tanıyoruz, belediye başkanımız da bizim yabancımız değil. İnsanların sesine kulak verin. Planlamayı her zaman yanlış yaptığınız gibi burada da yanlış bir uygulama var, bunun düzeltilmesi önemlidir. Şunu bir daha söylemek istiyorum, kimse esnafımızın konteyneri ile alakalı, işyeri ile alakalı yanlış bir şey söylemiyor. Elbette ki ticari hayatın devam etmesi önemlidir. Bunun yerini başka bir yere götürebilirsiniz. Ağacı bir yerden bir yere taşımanın bir mantığı yok. Bu sese kulak verilmesini talep ediyoruz”


Parkların önemi depremde bir kez daha anlaşıldı
STK’lar adına kısa bir konuşma yapan 2021 Tüm Emekli-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya konuşmasında; “parkların önemi depremde bir kez daha anlaşıldı. Sağlıklı Yaşam Parkınının isminin aynı zaman Güvercinli Park olduğunu ancak söz konusu proje gerçekleştirilirse parkta güvercin kalmayacağını kaydeden Çankaya; “Bundan sonra yapacakları işlerin başlangıcıdır bu. Halk olarak ‘Parkıma Dokunma’ diyoruz. İskenderun Halkı lütfen parkına sahip çık yeşilini koru.”

Çöloğlu: Güvercin parka kaç tane iş yeri sığacak nasıl dağıtılacak bakacağız!
HESOB İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, yaptığı sosyal medya paylaşımında Sağlık Parkında konteyner kurulması ile ilgili paylaşım yaptı. Başkan Çöloğlu’nun paylaşımı şöyle: “Merak ediyorum acaba güvercin parka Esnaf için işyeri yapma aklını kim verdi. Altı ay geçti koskoca İskenderun’da bir tane konteyner çarşı bitirilebildi. Onunda bir sürü eksiği var. Ayrıca bir türlü bitmek bilmeyen ikide de çarşı var. Önce söz verilipte hala projesi bile ortada olmayan eski lunaparkın yerine yapılacak çarşı ne oldu. Mustafa Kemal Mahallesine yapılacak olandan daha haber yok.
Hele siz önce oraları bitirin yine ihtiyaç olursa başka yerlere de yapılır. Güvercin parka kaç tane iş yeri sığacak nasıl dağıtılacak bakacağız. Bence amaç sivil toplum örgütlerinin yapmış oldukları basın açıklamalarını merkezin bir yer olan Güvercin Parkın dışına taşımak. Yeter ki kimsenin göz önünde hiç bir şeye itirazı olmasın…”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, CHP İskenderun ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, CHP’li belediye meclis üyeleri, kentteki bazı STK temsilcileri, Sağlık Yaşam Parkında bir araya gelerek, parka kurulması planlanan 30 konteynera karşı açıklama yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, CHP İskenderun ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, CHP’li belediye meclis üyeleri, kentteki bazı STK temsilcileri, Sağlık Yaşam Parkında bir araya gelerek, parka kurulması planlanan 30 konteynera karşı açıklama yaptı.
Basın açıklamasında söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Halkın nefes alacağı bir yer bırakmamaya kararlılar. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum, yaşam alanınıza, İskenderun’unuza, memleketinize sahip çıkın.” dedi.
Daha sonra söz alan İskenderun Belediyesi CHP Grup Başkan vekili Fatin Bereketoğlu, konuyu mecliste dile getirdiklerini, endişelerini anlattıklarını kaydetti ve konunun meclis gündemine sunulmadığını dolayısıyla bir yetki gaspının da söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.