Bakan Bolat’tan depremzede esnafa Hibe ve Faizsiz Kredi desteği!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’a gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde Hatay milletvekillerinin de katılımlarıyla Hatay Ekonomi STK’ları ve iş insanları ile bir araya geldi. Hatay’da STK temsilcileriyle bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TOKİ’nin koordinasyonunda vatandaşların yerlerini yeniden inşa etmesi süreciyle ilgili yeni bir model geliştirildiğini de belirtti.

Kadim şehir Hatay’ın yeniden ayağa kalkmasına yönelik ihtiyaç ve öncelikleri çerçevesinde Ticaret Bakanlığının yürüttüğü çalışmaların ilerleyişi ve atılacak yeni adımlara ilişkin istişarelerde bulundu.

 

Bakan Bolat, daha sonra Afet Koordinasyon Merkezi’nde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan Bakan Bolat, “Hatay’ın bir an önce eski günlerine kavuşması, hatta eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern bir şehir konumuna erişmesi, yaşanabilir, huzurlu güzel bir şehir haline gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz.

 

 

Depremin üçüncü haftasından itibaren kalıcı konutlarla ilgili rezerv alanları tespiti ve temel atma çalışmaları yapıldı. Başta hastaneler olmak üzere geçici ve kalıcı yatırımlar yapılıyor. Gerek alt ve üst yapı ihtiyaçlarının tamamlanması, gerekse de ticari ve sosyal hayatın bir an önce eski günlerine kavuşması için Hataylı kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bolat: “Faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi uygulaması başlatıldı”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “TOKİ’nin koordinasyonunda vatandaşlarımızın yerlerini yapmasıyla alakalı yeni bir model de geliştirildi. Bu model çerçevesinde büyüklüğüne göre konut için 500 bin TL hibe ve 500 ile 800 bin TL arasında faizsiz kredi iki yıl ödemesiz, on yıl vadeli, iş yerleri için de 250 bin TL hibe ve 250-500 bin TL yine faizsiz kredi uygulaması başlatıldı” dedi.


Cilvegözü Gümrük Kapısında inceleme
Hatay ziyaretin son durağında Cilvegözü Gümrük Kapısına incelemelerde bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa ülkelerinden gelerek Ortadoğu ve Afrika’ya giden transit ticaret için önemli Kapımızdaki iş ve işlemler hakkında Cilvegözü Gümrük Müdürlüğü personelinden brifing aldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.