Hatay Dikmece’de köylüler zeytinlikte nöbette!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TEMA, yaptığı paylaşımda; “Hatay Dikmece’de kamulaştırılan ve toplu konut yapılması planlanan zeytinliklerle ilgili gelişmelerin takipçisiyiz. Köy halkı, konut inşaası için boş alanların kullanılmasını istiyor, zeytinlikleri korumak için nöbet tutuyor.” Halk, daha Fazla Kaybedecek Zeytinimiz, Toprağımız, Ormanımız YOK” diyor!

 15 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan; “deprem nedeniyle yıkılan konutların yerine yapılmak üzere zeytinlik, mera ve orman alanlarının imara açılma kararı” ile beraber yaklaşık 12 bin 500 hektar (17 bin 500 futbol sahası) büyüklüğünde arazi imara açılmıştı.
 Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ağırlıklı olmak üzere tüm deprem bölgesinde yapılması planlanan projeler, hem ekosistemin zarar görmesine hem de halkın geçim kaynaklarını kaybetmesine neden olacak.
 TEMA Vakfı olarak depremlerin ülkemizde ve deprem bölgesinde yarattığı yıkımların farkındayız, yaraların bir an önce sarılmasını yürekten diliyoruz.
Konut projelerinin; bölgedeki sosyal, ekonomik ve ekolojik değerleri üstün kamu yararı temelinde değerlendirerek dikkate alan ve bölgedeki tarım alanlarını, meraları, zeytinlikleri, orman alanlarını koruyan mekansal planlar doğrultusunda geliştirilmesini talep ediyoruz. #ZeytinliklerYokOlmasın” 
ifadelerini kullandı.
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.