Hatay’da 100 depremzede nişanlı çifte toplu düğün ve çeyiz desteği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Hatay’da, 100 nişanlı çifte toplu düğün yapılarak çeyiz desteği verilecek.

Reyhanlı Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı, Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği, Hatay ve Konya müftülüklerinin başlattığı “Hatay Toplu Düğün Projesi”nin tanıtım toplantısı, Hatay İl Müftülüğü binasında gerçekleştirildi.

Programda konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, hayatın normalleşmesi, toplumda aile yapısının korunması, yaşanan deprem felaketi neticesinde hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

İHTİYAÇ SAHİBİ 100 ÇİFTİMİZİ EVLENDİRECEĞİZ

Konuşmasının devamında Başkan Hacıoğlu: “Reyhanlı Belediyesi, Konya Mehir Vakfı ve Hatay İl Müftülüğü ortaklığında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz toplu düğün etkinliğimiz için bir aradayız. Bilindiği gibi hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarma mücadelesi içerisindeyiz. Bu vesile ile ihtiyaç sahibi 100 çiftimizi evlendireceğiz. Reyhanlı Belediyesi ve Hatay Müftülüğü ev sahipliğinde genç çiftlerimizin düğünlerini Reyhanlı stadyumunda bir konser eşliğinde yapacağız ve İnşallah onlara çeşitli katkılar sunacağız.  Yaptığımız bu hayırlı işte emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah çiftlerimize Vatana, Millete ve İslam’a hizmet edecek evlatlar nasip etsin diyorum ve hepinizi saygı ile selamlıyorum.” Diye konuştu.

Programda konuşan Hatay Müftüsü Mevlüt Topçu ise; depremde hayalleri yıkılan gençlere umut olmak istediklerini söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.