Belen yangını kontrol altına alındı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alındı .

Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan iki kişiden birinin tutuklandı.

İhbar üzerine bölgeye 21 helikopter, 9 uçak, 59 arazöz, 500 personel sevk edildi. Yangına müdahalede bulunan ekiplere askeri helikopterler de destek verdi.

Yangının ilk günü havanın kararması ile havadan müdahale son bulurken gece boyunca karadan ekiplerin çalışması devam etti. Yangının ikinci günü havanın aydınlanması ile birlikte sabahın erken saatlerinde havadan müdahale tekrardan başladı.

Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde dün saat 14.00 sıralarında bir evde yaşayan iki kişinin, bahçelerindeki sazlık alanı temizlemek için yaktığı ateş, kontrolden çıkarak ormanlık alana sıçramasıyla başlayan yangına müdahale rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere’de yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangında ilk belirlemelere göre 7 ev yanarken, 4 araç da hasar gördü.

Ayrıca, söndürme çalışmalarına destek için bölgeye giden bir arazözün otomobille çarpıştığı kazada, otomobildeki üç yaşındaki bebek yaşamını yitirdi. 120 hektarlık alanda etkili olan yangın, kontrol altına alındı.  Yangının 3 gününde sabah saat 06.50’de 2 yangın söndürme helikopteri bambillerle yanan alana su taşımaya başladı

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.