HATAY’A YENİ VALİ ATAMASI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

MUSTAFA MASATLI KİMDİR?
Hatay Valiliği görevine getirilen Mustafa Masatlı, 26.11.1969 tarihinde Çorum’un Sungurlu ilçesinde dünyaya geldi.
İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara ve Sungurlu’ da tamamladı.
Üniversite ile birlikte eğitim-öğretim hayatına devam eden Masatlı, daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.


Lisans eğitimini tamamladıktan sonra da Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını başarıyla tamamladı.
1994 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Masatlı, 8 ay süre ile İngiltere’de bulundu.
Mustafa Masatlı daha sonra, Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.
Çeşitli yerlerde görev alan Mustafa Masatlı; Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu) Kaymakamlıkları, Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Kayseri Vali Yardımcılığı, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı (Bursa) görevlerinde de bulundu.
2018-2020 yıllarında Ardahan Valisi olarak görev yapan Msatlı, 09.06.2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Amasya Valisi olarak atanmıştı. Resmi Gazete’de 26.06.2023 tarihli ve 2023/312 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayımlanan kararla Masatlı, Hatay Valisi olarak atandı. 2016 Yılı Türkiye’ de “Yılın İdarecisi Seçilmesi ve Yılın İdarecisi Ödülü” alan Masatlı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.