Av Suzan Şahin: Depremzede Hataylıların da sorunlarının çözümü için hükümete çağrı yapıyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bir önceki dönem CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, depremde büyük yıkım yaşayan Hatay’ın on ilin toplamından daha çok olduğunu vurgunları her platformda dile getiriyor. Hatay’da ölüm sayısı on ilde ki ölüm sayısından daha fazla! olduğunu anımsatan Suzan Şahin, aynı zamanda yaptığı paylaşımlarla da depremzede Hataylıların da sorunlarının çözümü için hükümete çağrı yapıyor.

Av. Suzan Şahin konuyla ilgili paylaşımında; Deprem bölgeleri başta olmak üzere, ülkemizde kira fiyatları, ekonominin istikrarsızlığı ve hayat pahalılığı sonucu fahiş fiyatlara gelmiştir.
Depremden önce 3-5 bin TL olan kiralar 10-15 bin TL bandına geldi. Kiracılar ve evleri hasar gören vatandaşların eli kolu bağlı. Deprem bölgelerinde ev bulmak zaten başlı başına bir sorun. Ev bulan da “ev var kiralayacak güç yok” diyor!

Hükümetin verdiği 3 bin lira yardım bu koşullar altında ancak aidat yardımı olarak tanımlanabilir! Depremzedelere verilen bu yardım derhal arttırılmalıdır.
Diğer yandan piyasaları ve evlerin değerini göz önüne alınca yüzde 25 kira artışının doğal yaşamın koşullarına uygun olmadığını dile getiriyorlar. Haliyle var olan kiracıları çıkarıyorlar!
AKP’nin ekonomi yönetimindeki beceriksizliği ve ben yaptım oldu anlayışı, sorunları daha da derinleştirmekte ve halkı çözülemez sorunlarla başbaşa bırakmaktadır.

Memleketimiz çok büyük bir deprem felaketinin ardından hala yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir evde 3-4 aile birlikte yaşayanlar, artan kira fiyatları sebebiyle evlerinden çıkartılanlar, çadırda yaşayıp barınacak ev bulamayanlar bir çok vatandaşımız var.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.