Emekliler “Artık Yeter” dedi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi, hükumete yaptığı ekonomik çağrı ile “Artık Yeter geçinemiyoruz” mesajı verdi.

Emeklilerin sesini duyurmaya çalışan Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi, İskenderun eski bit pazarında yaptıkları basın açıklamasıyla seslerini duyurmaya çalıştı. İskenderun CHP milletvekili Nermin Yıldırım Kara, geçmiş dönem belediye başkanlarından Yusuf Civelek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı kitlesel açıklamada konuşan Mustafa Çankaya, yaptığı açıklamada “Tek adam rejiminin 22 yıllık faaliyetlerine baktığımızda emeklilerin emeklilerin sendikasını kapatan, anayasal ve Çağdaş bir hak olan sendikalaşmanın önünü kapatan haklarımızı gasp eden bir iktidar görüyoruz. Emekli ve emekçilere kaşıkla verip kepçe ile alan bir iktidar görüyoruz. Enflasyon ve hayat pahalılığı altında emeklilerin inim ini inletten bir iktidar görüyoruz. İlerlemiş yanlarına rağmen yaşlıların pazardan yiyecek artıkları toplayan insanları görüyoruz. Maalesef seçim sonrası her geçen gün yaşam şartlarının daha da ağırlaşacağını biliyoruz.

Çünkü Cumhuriyet tarihinde ilk kez Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin milyonlarca dolar ekside olduğunu, büyük umutlarla Maliye Bakanlığına getirdikleri Mehmet Şimşek bakanlığı devrederken kendisine dört elle sarılmalarına sebep olan ekonomik krizin Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme biçiminin tek adam rejiminin ekonomik politikalarından dolayı ekonominin kötü olduğunu söyledi. Rasyonel olmayan yani akıl dışı gerçek dışı politikalarla ekonomik krizin faturasının sorumlusu emekliler değildir. Neo liberal politikaların sıkı bir savunucusu olan Mehmet Şimşek gün geldi “asgari ücretin artışı zulümdür” dedi, gün geldi işçi grevlerini yasaklamayı savundu ertelemeyi savundu” yapacakları zamla emeklinin daha da sıkıntılı günlerinin daha da sıkıntılı geçmesine neden olacaklarını ifade eden Mustafa yaşanan ekonomik krizin faturasını emekçinin ve emeklinin sırtına yıkacaklar”. dedi. Bütçe açığının dolaylı olarak halkın sırtına yıkacağını söyleyen Çankaya, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.