HAK SAHİPLİĞİ VE BORÇLANDIRMADA SÜRE 28 TEMMUZ 2023’DE SONA ERECEK

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ARSUZ KAYMAKAMLIĞI DUYURDU:
HAK SAHİPLİĞİ VE BORÇLANDIRMADA SÜRE 28 TEMMUZ 2023’DE SONA ERECEK

Arsuz Kaymakamlığı, Kahramanmaraş Merkezli 06.02.2023 tarihli depremler nedeniyle hak sahipliği ve borçlandırma işlemlerinde sürenin 28 Temmuz 2023’de sona ereceğini duyurdu.

Arsuz Kaymakamlığından yapılan duyuruda; Depremden dolayı hasar gören konutlar, ahırlar ve işyerleri yıkık-ağır ve orta derecede hasar gören mülk sahibi, hissedarı veya hasar gören konutta oturan evli evlatlarından afetzede olan ve afetzede listelerinde isimleri bulunanlara 7269, 5327 ve 4133 Sayılı Kanunlar ve Resmi Gazetenin 13.04.2023 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı’nın 142 nolu kararnamesine göre yapılacak yardımlar için afetzedelerin HAK SAHİPLİĞİ VE BORÇLANDIRMA işlemleri için verilen yasal sürenin 8.07.2023 tarihinde sona ereceği duyuruldu.

ARSUZ KAYMAKAMI HACI HASAN GÖKKPINAR

Afetzedelerden konut, işyeri ve ahır yapımı veya onarım yardımı almak isteyenlerin yasal ilan süresi içerisinde (30.05.2023-28.07.2023) Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemleri için E-devlet kapısı sistemi üzerinden veya Arsuz Kaymakamlığınızda bulunan Hak sahipliği başvuru noktalarına müracaatı gerektiği duyuruldu.

Arsuz Kaymakamlığından yapılan bilgilendirmede Hak sahipliği ile ilgili İLAN METİNLERİNİN Arsuz’a bağlı muhtarlıklarda asılı olduğu belirtilenirken konuyla ilgili olarak yapılan açıklamanın devamında; “İlan edilen sürede müracaat etmeyenler bu yardımlardan yararlanamayacaklardır. Başvuruda bulunurken hasar gören binaya ait Tapu, Emlak Beyannamesi, bulunmuyorsa; Muhtarlık ve Kaymakamlık onaylı mülkiyet ilmühaberi, elektrik, doğalgaz veya su faturasının aslı veya fotokopisi ile aile nüfus kayıt örnekleri varsa DASK belgesi ile birlikte verilecektir. Afetzedeler Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemlerini bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla yaptırabileceklerdir.” denildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.