Ankara Ticaret Odası’ndan İskenderunlu esnafa konteyner

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da Ankara Ticaret Odası tarafından yaptırılan konteynerleri depremde işyerleri zarar gören esnafın hizmetine sunulduğunu duyuran İskenderun Kaymakamlığı,
İşyeri edinmek isteyenlerin aşağıdaki iskenderun.gov.tr linkten öğrenebilecekleri şartlar çerçevesinde İskenderun Kaymakamlığına başvuru yapılabileceği duyuruldu.

06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle ilçemizde faaliyet gösteren ve Hasar Tespit Komisyonunca Yıkık, Acil Yıkılacak, Ağır Hasarlı olarak değerlendirilen işyerlerimiz için İskenderun Kaymakamlığı koordinesinde, Çay Mahallesinde bulunan ATO Konteyner Kent Alanında (Ramada İskenderun Otel Arkası) Konteyner İş Yerleri teşkil edilecektir. Söz konusu kurulacak iş yerleri için talep toplanacaktır.

TALEP BAŞVURU ŞARTLARI:

Deprem öncesinde, İskenderun Esnaf ve Sanatkarlar Odasına, Diğer Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ve Diğer Mesleki Oda ve Birliklere kayıtlı olmak ve fiilen çalışır durumda olmak. (Ticaret Bakanlığı ESBİS ve MERSİS sistemlerinden Hatay Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kontrol edilecektir.)
Vergi mükellefi olmak.

İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmak.
Faaliyette bulunulan İşyerinin depremde tamamen Yıkılmış, Acil Yıkılacak veya Ağır Hasarlı olması. (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kontrol edilecektir.)
Talep sahipleri sadece bir meslek grubu için başvuruda bulunabilirler.
Başvurular 09 Haziran 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılacaktır.
Başvuruların, talep sahibi tarafından ekteki Müracaat Formu doldurulup 1,2,3 ve 4. Maddelerde yer alan tevsik edici belgeler ile birlikte şahsen (veya varsa noter tasdikli vekaletname ile vekili tarafından) Kaymakamlığımıza yapılması gerekmektedir.
Önemli Bilgi: İş yeri olarak kullanılacak olan Kontyenerlerin içerisinde su bağlantısı bulnmamakta olup bununla birlikte bahse konu alanda yeteri kadar Bay Bayan WC kurulumu yapılmış durumdadır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.