19 Mayıs’da Bir Milletin Umudu, Zafere Dönüştü!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

19 Mayıs’da Bir Milletin Umudu, Zafere Dönüştü!


Belen Belediye Başkanı Gül: 19 Mayıs 1919’da bir Milletin Umudu zafere dönüştü!


Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasını ile Anadolu’da Kurtuluş Savaşının meşalesini yaktığını belirterek tam bağımsızlığın diğer adının 19 Mayıs olduğunu söyledi.

Bu günkü Türkiye’nin temelleri 104 yıl önce Samsun’da atıldığını belirten Başkan İbrahim Gül, “Bu günkü Türkiye’nin temelleri bir asır öncesine dayanmaktadır. Köklü bir millet olan Türk Milleti geçmişte olduğu gibi bu gün de Milli Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır. Bizler millet olarak birlik ve beraberliğimizi ortak duygu ve düşüncelerimizde yaşamalı ve yaşatmalıyız.
Bu gün umudun zafere dönüştüğü 19 Mayıs 1919 ruhuya hareket ederek ; Devlet ve millet anlayışıyla hareket etmeli ve önce Türkiye diyoruz. Atatürk 19Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Türk gençliğine armağan etmiştir.

Siz gençlere en güzel armağan olan bu anlamlı günde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Ey Türk istikbalinin evladı. İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’ Diyor ve bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919 gençlerimize ve tüm ulusumuza kutlu olsun. Bu anlamlı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını türkiye Cumhuriyetinin kurucu kahramanlarını, aziz şehitlerimizi şükran, minnetle ve rahmetle anıyorum.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.