Seçmen bu gün 08.00-17.00 saatlerinda sandık başında!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye yarın Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidiyor. Hatay seçim sonuçları 14 Mayıs 2023! Hatay Cumhurbaşkanı ve Milletvekili “oy oranları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?”şeklindeki sorular seçmenin gündeminde.

11 milletvekili çıkaracak olan Hatay’da 14 Mayıs 2023 oy oranları hem partiler için hem de Cumhurbaşkanı adayları için büyük öneme sahip. Ancak 11 ile yaşanan depremin seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceği de erak konusu. Çok sayıda seçmene sahip olan şehirlerden biri olan Hatay seçim sonuçları ile genel oranları da etkileyecek. Ancak yıkıcı depremin etkilerinin sandığa yansıyacağı sonuç da merak konusu olmaya devam ediyor.


Antakya, İskenderun, Defne, Dörtyol, Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Arsuz, Altınözü, Hassa, Payas, Erzin, Yayladağı, Belen ve Kumlu olmak üzere 15 adet ilçesinde bu gün (14 Mayıs 2023 Pazar) Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 28 Mayıs 2023 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak açıklandı.

YSK’nın oy verme saatlerine ilişkin kararına göre; Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. YSK’nın Resmi Gazete’de yayınlanan “seçim yasakları” kurallarına göre saat 18.00’a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler basın kuruluşları tarafından paylaşılabilecek. Saat 21.00’den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. Hatay seçim sonuçları da 14 Mayıs Pazar günü en geç 21.00 sonrasında açıklanmaya başlayacak.

Oy Pusulasına Mühür Dışında İşaret Koymayın

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan “TERCİH” veya “EVET” mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

Pusulaları Tek Zarfa Koyun

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

Oy Kullandıktan Sonra İmza Atılacak.

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.