DR. SUİÇMEZ: DEPREM TÜRKİYE’NİN SOSYO-EKONOMİK GELİŞİMİ VE İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİ ETKİLEDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu’nun ev sahipliği yaptığı “Depremin Ekonomipolitiği” konu başlıklı konferans 6 Mayıs günü Ankara’da düzenlendi.
Konferansın konuşmacısı Verimlilik Uzmanı Dr. Halit Suiçmez, depremin fiziki ve toplumsal yıkımının ağır olmasının ekonomik ve politik nedenlerini bilimsel temelde ele aldı.


Açış konuşmasını yapan Dönem Sözcüsü Müslüm Kabadayı, “6 ve 20 Şubat depremlerinin yarattığı büyük yıkımın yaralarını dayanışmayla sarma konusunda Demokratik Kitle Örgütleri öncülüğünde önemli çalışmalar yapıldı. Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu olarak depremzedelerin ihtiyaç duydukları gıda, araç-gereç konusundaki yardımlarımız yanında çocuklar ve gençler için kitap, kırtasiye, oyuncak ve eğitim materyallerine ağırlık verdik. Antakya’da kurduğumuz İlkay Efe-Alaattin Keleş Çadır Kütüphanesi‘nde eğitimin yanında sanatsal ve edebi faaliyetlere başladık. Depremzedelerin hukuki hakları konusunda hukukçu dostlarımızla destek vermeye de çalışıyoruz. Bu konuda Avukat İbrahim Göçmen’e çok teşekkür ediyoruz.

Bugünkü konferansımızla da konferans Verimlilik Uzmanı Dr. Halit Suiçmez, arkadaşımız, depremin fiziki ve toplumsal yıkımının bu denli ağır olmasının ekonomik ve politik nedenlerini bilimsel temelde ortaya koyacak. Bu konferanstan, katılımcıların katkı ve önerilerini de alarak, yapılması gerekenlerle ilgili bir program çıkarmayı hedefliyoruz. Zaten 14-15 Nisan’da Hatay’a yaptığımız ziyaret, görüşme ve gözlemlerden hareketle hazırladığımız raporu ilgili kuruluşlara vermeye başladık. Rapordaki saptama ve önerilerimizin takipçisi olacağız.” dedi.

Bu raporun ve basın açıklamasının hazırlanmasında emeği geçen Doç. Dr. Kemal Dil’e, Eğitimci-Yazar Hatice Topçu Şap’a, Eğitimci-Yazar Sadık Güvenç’e, Şair-Yazar Selami Karabulut’a, Eğitimci-Yazar Cevat Bayrak’a, Şair-Yazar Leyla Karataş’ a teşekkür belgeleri verildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.