1 Mayıs’da depremde yaşamını yitirenler anıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

KESK’in çağrısıyla siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri emek, meslek ve demokrasi güçlerinin de katıldığı kitlesel açıklama 6 Şubat’da depremde yaşamını yitirenler İskenderun’da anıldı. Yıkım ve can kayıplarının en çok yaşandığı İskenderun’un Mustafa Kemal mahallesinde bugün saat 13.00 de basın açıklaması yapıldı.


Buhur yakıldı, enkaz alanına çiçekler ve Mersin ağacı dalları bırakıldı
Depremde hayatını kaybedenler için 1 dakika saygı durusunda bulunuldu. Toplantıda yörenin geleneklerinden buhur yakıldı, enkaz alanına – Murt dalları-çiçek rihan olarak adlandırılan Mersin ağacı dalları bırakıldı.
Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptı. “Yüzyılın İhmali, Yüzyılın Organizasyonsuzluğu”
“İktidar sözcülerinin “Yüzyılın Felaketi” dediği, milyonların Yüzyılın İhmali, Yüzyılın Organizasyonsuzluğu gibi adlarla tanımladığı depremin üzerinden iki buçuk ay geçti.

Onlarca akrabamızı, dostumuzu, arkadaşımızı, canımızı kaybettik. Evimizi, caddemizi, sokağımızı, mahallemizi, şehrimizi kaybettik. İşyerimizi, ekmek teknemizi, soframızdaki aşımızı kaybettik. Gitmedik, terk etmedik ilk günden bu yana dayanışma yaşatır şiarıyla alanlardaydık.

Deprem anında ilk iki gün hiçbir şekilde bizi görmeyen, yardım çığlıklarımızı duymayan, göçük altında sesimi duyan var mı diye bağıranlara bir el uzatmayan, çökmüş binaların bazılarına günler sonra ulaşan, göçük altında kalmayanları üç gün açlığa mahkûm eden, yağmacılara karşı bizi savunmasız bırakan, halkın sokakta yattığı, sığınacak bir yer bulamadığı bir süreçte çadır satanları unutmayacağız.
Deprem devlet kurumlarının, organlarının nasıl da işlevsizleştirildiğini, içinin boşaltıldığını, nitelikten uzaklaştırıldığını, en net haliyle gözler önüne sermiştir.

Binlerce konut depreme dayanıksız ve yönetmeliğe aykırı yapılırken buna sessiz kalan, denetlemeyen, imar aflarıyla teşvik eden iktidardan bugüne kadar tek bir kişinin dahi istifa etmemesinin dünyada bir benzeri yoktur.
Şimdi ise bizlere haydi normalleşelim diyerek normale dönmemiz bekleniyor. Evini ailesini kaybeden yüz binlerce insana umut verecek adımlar atmak yerine hamasi nutuklarla günü kurtarmaya çalışılıyor.
Bizler depremde hayatını kaybetmeyenler siyasi iktidara diyoruz ki unutmayacağız, affetmeyeceğiz helalleşmeyeceğiz.”


Depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı basın açıklamasında da Kuruluş çalışmaları sürdürülen Depremzede Dayanışma Derneği girişimi ile ilgili bilgi de verildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.