MOLOZ değil MİRAS: Hatay’da İnsan Zinciri

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Ortak Meselemiz (HOME) Konseyi çağrısıyla; Antakya’da kültürel mirasın korunması talebiyle Antakya’da “Kültürel Mirasımız Koruyoruz” diyerek insan zinciri oluşturuldu.
HOME Sözcüsü Ayhan Kara,”Bamşbaşka bir sabaha uyandı. Aile erdini ya da yakı-nını kaybeteyen yok tarifsiz acı içindeyin geleceğe dair umutlar bizi yaşatıyoruz. Depreme yaşama kültürü edinme zorundayız.. Bina ve ruh anlamında birlik ve beraberlik ruhuyla ayağa kaldırmalıyız” dedi.

Antakya Köprübaşı’nda TİP Milletvekili Barış Atay, siyasi parti temsilcileri, Hatay Tabip Odası, Eğitim Sen gibi birçok sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcisi, gönüllü ve depremzede el ele tutuşarak kentin tarihi ve kültürel yapısının korunması talebiyle insan zinciri oluşturdu.

HOME Sözcüsü Ayhan Kara, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında Hatay Ortak Meselemiz ve LÖSEV ile birlikte onlarca STÖ’nün yanında Kültür ve Turizm Bakanlık temsilcilerinin katılımı çok anlamlıydı.” şeklinde mesaj verdi.


“Bu şehri yeniden ayağa kaldırabilecek kapasiteye sahibiz” “kültürel mirasımıza sahip çıkmak zorundayız”
HOME Sözcüsü Ayhan Kara, “Hatay 6 Şubat’ta bambaşka bir sabaha uyandı. Hepimiz korkunç bir acı içindeyiz. Bizi ayakta tutan bir şey var; ortaya koyduğumuz ruh, geleceğe dair umutlar ayakta tutuyor. Bu şehri yeniden ayağa kaldırabilecek kapasiteye sahibiz. O irade de var, istek de var, insan gücü, bilgi, birikim, bilim de var. Facialar, ihmaller, çıkar ilişkileri gibi birçok nedeni elimizin tersiyle itmeliyiz. Şehir bir daha bu şekilde yönetilmemeli. Geleceğimizi teslim edeceğimiz insanlar bize rağmen bir şey yapamamalılar.

İnsanlar nasıl sağlıklı, iyi koşullarda yaşayacak bunları düşünmeli, bir şehir planlanırken bilime yaslanarak proje yapmalılar. Bu gördüklerimiz moloz değil bunlar miras, kültür mirası. Sahip çıkmak zorundayız. Biz şehrimize sahip çıkmak istiyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Bu değerlerimizi ayağa kaldırmak zorundayız” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.