“Kısa vadeli değil planlı ve daha öngörülü çözümler yapılmalı!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıdırım Kara, “Değerli yetkililerin ve kent içinde söz sahibi olup icra makamında oturanların bilgisine; ” diyerek deprem sonrası alınması gereken önlemler ile ilgili açıklama yaptı.
Başkan Nermin Yıldırım Kara, açıklamasında; “Kısa vadeli değil planlı ve daha öngörülü çözümler yapılmalı!” dedi ve şu görüşleri dile getirdi:

“6 Şubat’ta meydana gelen ve onbir ilimizde yıkıma sebep olan, çok derinden etkileyen canlarımızın yitip gitmesine sebep olan deprem felaketinden sonra hepimiz yaralarımızı sarmak, tekrardan yaşama tutunmak için olağanüstü mücadele sergiliyoruz.

Ancak bu süreçte hayatımızın olağan akışına uygun sağlıklı ve dengeli bir yaşam hakkına sahip olabilmek adına kısa vadeli çözümler yerine daha planlı ve daha öngörülü olmamız hepimizin yararına olacaktır.
Önce nefes almaya çalıştık, gıda ihtiyacımızı ardından barınma derken sağlığımızıda düşünerek bu kötü günleri atlatmak durumundayız.

Bugün depremin üzerinden 26 gün geçti, enkazlar ve ağır hasarlı yıkılacak olan binalardan artakalan molozların ayrıştırılması ve dönüştürülmesi problemi gözardı edilmemelidir.

Molozlarin ayrismasi ile ortaya cikacak asbest, toplum sağlığı için son derece tehlikeli bir maddedir.
Asbest barindiran milyonlarca ton molozların depolanması mevzuata uygun şekilde bertarafının yapılması ve hangi şirketler tarafından nasıl yapılacağı şeffaf ve kontrollü bir şekilde yetkililerce paylaşılmalıdır.
Asbestin yağmur sularıyla veya çeşitli yollarla yeraltı sularına ulaşması özellikle tarım alanları için çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Su ihtiyacını kuyulardan sağlayan yerleşim alanları ve tarim alanlari gelecekte kanser vakalarının artışıyla yuzyuze gelecektir.

Depremin yaşandığı coğrafyada hayatta kalmayı başarabilen insanların salgın hastalıklar ve kimyasal tehlikeye maruz kalmaması için gerekli tüm önlemler alınmalıdır.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.