Hatay Barosu: Demografik yapının korunması için Hatay ‘da yabancılara mülk satışı yasaklansın!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Demografik yapının korunması için Hatay ‘da yabancılara mülk satışı yasaklansın! görüşünü dile getirdi.

HAtay’ın demografik yapının korunması için Hatay ‘da yabancılara mülk satışı yasaklanmasını talep ettiklerini belirten Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, konu ile ilgili talebi Cumhurbaşkanlığına ilettiklerini açıkladı.
Açıkalın, Hatay’ın demografik yapısını bozma riski taşıyan idari kararlar ülkenin menfaatlerine aykırılık oluşturacağı belirtilen açıklamada; şu görüşlere yer verildi:

“Türkiye Barolar Birliği (TBB), deprem felaketinden etkilenen ve tarihsel olarak ‘medeniyetler şehri’ olarak anılan Hatay’ın yeniden inşası sırasında bölgenin tarihi önemi, demografik yapısı ve jeopolitik konumu bakımından ülke menfaatlerinin dikkate alınması gereğini bir yazı ile Cumhurbaşkanlığı’na hatırlatmıştır.

Kanuna göre Cumhurbaşkanı, ülke menfaatlerinin gerektiği hallerde yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinimlerini; ülke, kişi, coğrafi bölge, süre, sayı, oran tür, nitelik, yüz ölçüm ve miktar olarak belirleyebilir, sınırlandırabilir, kısmen veya tamamen durdurulabilir veya yasaklanabilir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.