Yaşamını kaybettiler

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TGC: Ayşe Figen Arlı’nın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz
İstanbul – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden, İskenderun Ses Gazetesi’nin sahibi ve kurucusu, Sürekli Basın Kartı sahibi Ayşe Figen Arlı ve eşi Haluk Arlı vefat etti. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen depremde enkaz altında kalan Ayşe Figen Arlı ile eşi Haluk Arlı’nın cenazesi 11 Şubat 2023 Cumartesi günü İskenderun’da toprağa verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Ayşe Figen Arlı’nın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı.
“Değerli meslektaşımız Ayşe Figen Arlı’yı ve eşi Haluk Arlı’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Ayşe Figen Arlı’nın ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının, ve depremde vefat eden tüm yurttaşlarımızın acısını paylaşıyor, baş sağlığı ve sabır diliyoruz.”
AYŞE FİGEN ARLI KİMDİR?
1956 yılında İskenderun’da doğdu. Mesleğe 1972 İskenderun Akdeniz Gazetesi’nde başladı. Hürriyet Gazetesi’nin yerel muhabirliğini üstlendi. 1988 yılında Ses Gazetesi’ni kurdu. Ses Gazetesi’nin imtiyaz sahipliğini kurulduğu günden bu yana sürdürüyordu. Sürekli Basın Kartı taşıyordu. Almanca, Fransızca ve İngilizce biliyordu. Evli üç çocuk annesiydi.

Yemek videolarıyla ünlenen Taha Duymaz’da ailesiyle göçük altında kaldı.

Sosyal medya fenomeni taha duymaz enkaz altında kaldı
Çektiği yemek videoları ile ünlenen Taha Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz’ın yaptığı açıklamada “Kardeşim Melek, Taha, Umut, halam ve eniştem enkaz altında. Lütfen yardımcı olun kimse bakmıyor olduğu bölgeye. Hatay Antakya, Betonsan Bedisabuncu Okul karşısı” diyerek, Taha enkaz altında” ifadelerini kullanmıştı.
8.2.2023
Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüklerinde iki depremin meydana gelmesiyle 10 ilde yıkım yaşandı. Hatay’da köy evinde kısıtlı malzeme ve kendi imkanları ile çektiği videolar ile ünlenen Taha Duymaz’da iki kardeşi, halası ve eniştesi ile enkaz altında kaldı. Ablası Semiha Duymaz ise depremin ilk gününden bu yana yardım çağrılarında bulunuyordu.

_73 Bin 243 Personel İle Deprem Bölgesinde12.02.2023
EGM’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Teyakkuzdayız. 21 bin 547’si takviye olmak üzere toplam 73 bin 243 personelimizle deprem bölgesinde 7/24 sahadayız, görev başındayız. Arama-kurtarma çalışmalarının yanında can ve mal güvenliğine karşı işlenebilecek muhtemel asayiş suçları için önlemlerimizi de alıyoruz” denildi.
TEYAKKUZDAYIZ! 21.547’si takviye olmak üzere toplam 71.243 personelimizle deprem bölgesinde 7/24 sahadayız, görev başındayız.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.