MKÜ’de “not tacizi” iddiaları TBMM’ye taşındı: Akademisyen’in “Kadın öğrencileri taciz ettiği” iddiası soruşturuldu mu?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde akademik personel olarak görev yapan H. Y.’nin, kadın öğrencileri not tehdidiyle cinsel birlikteliğe zorlayarak taciz ettiği iddiaları ile ilgili Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Soru Önergesi verdi.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesindeakademik personel olarak görev yapan H. Y.’nin, kadın öğrencileri not tehdidiyle cinsel birlikteliğe zorlayarak taciz ettiği iddiası basına ve sosyal medyaya yansımıştır.
Çok sayıda kadın öğrenci, adı geçen şahıs hakkında dersten bırakma ve not tehdidi ile kendilerini cinsel birlikteliğe zorladığını öne sürmüştür. İlk taciz iddialarının kamuoyuna yansımasının ardından, halihazırda aynı bölümde eğitim gören yaklaşık 30 kadın öğrenci ve bölümden mezun olan bazı kadınların da H. Y.’nin tacizine uğradıklarını açıkladığı basına yansımıştır.
Onlarca kişiyi taciz ettiği öne sürülen şahsın, mağdur kadın öğrencileri susmaları için tehdit ettiği, kendisi hakkında üniversite yönetimine dilekçe veren ve sayıları 100’ün üzerinde olan öğrencilerden bir kısmına da “diploman iptal olabilir” şeklinde mesajlar attığı aktarılmıştır.
Öğrencilerin kendisini ve mesajlarını ifşa ettiğini öğrenen şahsın, bunun üzerine mesaj ve arama yoluyla birçok şikayetçi kadın öğrenciye; “ben yanarsam sizi de yakarım, ailenizden de mi korkmuyorsunuz, başınıza neler gelir bilmiyor musunuz, sizi rezil ederim, perişan ederim” gibi söylemlerde bulunduğu anlatılmıştır.

Bu bağlamda;
1.Kadın öğrencileri taciz ettiği iddia edilen akademisyen hakkında soruşturma açılmış mıdır?
2.Bahsi geçen şahıs üniversitedeki görevlerini sürdürmekte midir?
3.Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından konu hakkında neden açıklama yapılmamıştır/yapılacak mıdır?
4.Şahıs hakkında adli süreç de başlatılmış mıdır?
5. Okullarda ve üniversitelerde yaşanan taciz vakalarının engellenmesi için önleyici mekanizmalar tarafınızca işletilecek midir?

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.