İSMMO: “Dijitalleşme” ve “e dönüşüm” ile her ofis vergi dairesi ve SSK’ya dönüştü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mali müşavirlerin yıl sonlarında aldıkları kırtasiye ücretlerinin haksız kazanç olduğu yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası binasında Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yapan Başkan İbrahim Kaynar, bulundukları koşullarda mesleklerini sürdürülebilir hale getirmelerinin mümkün olamadığını ifade etti.


“Ücret tarifesine getirilen yüzde 85 oranındaki zam yetersiz!”

Sadece kendi üyelerine değil, kentteki esnaf, sanatkar ve ticaret yapanlara yönelik eğitimler düzenlediklerini de ifade eden İSMMO Başkanı İbrahim Kaynar, “Her oda kendi üyesine katkı sunmalı, değer yaratacak bilgilendirme yapmalıdır. Türkiye’de odalar kendi üyelerine yönelik eğitim yapmıyor, yaptırmıyor. Oysa her odanın kendi üyesine eğitim vermesi, onları bilgilendirmesi lazım. Yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranı belirlenirken, ücret tarifesine getirilen yüzde 85 oranındaki zammı yetersiz bulduğumuzu ifade ediyoruz. Maliye Bakanlığı kırtasiye masraflarında yüzde 94 oranında azalma yaşandığını belirtirken bu maliyetin bize yüklendiği bilinmelidir. Her işlemde evrak, kırtasiye var. Kredi başvuruları, haciz işlemlerinde de ekstra işlem yapılıyor. Vergi dairelerine, SSK’ya ilişkin çıktıları biz kendi bürolarımızdan alıyoruz. O çıktılar için Maliye Bakanlığı bize hiç para ödemiyor. Yıl boyu biz bunları parasız yapıyoruz. Yıl sonunda muhasebe ücretinin yanında cüzi miktarda kırtasiye ücreti alıyoruz. Bu haksız kazanç mıdır?” diye sordu.

“İskenderun potansiyeli yüksek bir kent”

“İskenderun Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, 420 küsür üyesiyle İskenderun’un Oda statüsü kazanmış 45 il odasından büyük olduğunu “Odalar İl Merkezlerinde kurulurlar. İl merkezi olmamamıza, İlçe olmamıza rağmen biz bulunduğumuz, büyüklük ve potansiyelle bu hakkı elde ettik. İlçe Odası olmamıza rağmen 45 ilden daha büyüğüz. İskenderun potansiyeli çok büyük bir yerdir” ifadeleriyle dile getirdi.

“Türkiye’de dönüşümü yapan meslek örgütü biziz”

Serdar Tümkaya, Leyla Eren, Ahmet Özsoy ve Gani Aşkaroğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İSMMO Başkanı İbrahim Kaynar, Devlet kurumlarının dijitalleşme ve e-dönüşümdeki başarılarında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin payının azımsanamayacak ölçüde olduğunu ifade ederek “İskenderun’da 420 üyemiz ile kentimizin iş yaşamında etkili hizmet veriyoruz. Dijitalleşme, e-dönüşümle birlikte her muhasebeci ve mali müşavir bürosu adeta bir vergi dairesine, bir SSK şubesine dönüştü. Her işlemde beyanname ve bu işlemin çıktısı var. Aslında Türkiye’de dönüşümü mali müşavirler yaptı. Türkiye’de dönüşümü yapan meslek örgütü biziz. Maliye Bakanlığı kırtasiye masraflarında yüzde 94 oranında azalma yaşandığını belirtirken bu maliyetin bize yüklendiği bilinmelidir. Her işlemde evrak, kırtasiye var. Kredi başvuruları, haciz işlemlerinde de ekstra işlem yapılıyor. Vergi dairelerine, SSK’ya ilişkin çıktıları biz kendi bürolarımızdan alıyoruz. O çıktılar için Maliye Bakanlığı bize hiç para ödemiyor. Yıl boyu biz bunları parasız yapıyoruz. Yıl sonunda muhasebe ücretinin yanında cüzi miktarda kırtasiye ücreti alıyoruz. Bu haksız kazanç mıdır?” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.