“Dezenfonmasyonla Nasıl Mücadele Edilir?” paneli !

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliği ile düzenlenen Yerel medya Buluşmaları 2022 projesi kapsamında; gerçekleştirilen “Dezenfonmasyonla Nasıl Mücadele Edilir?” paneli Adana Sheraton otelde yapıldı.

İletişim Bakanlığı Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Medya Derneği Başkanı Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Çelik, Adana ve çevre illerden gelen gazeteciler katıldı.

Dezenformasyonla Mücadele konusunda geniş bir yelpazede çalışacaklarını kaydeden Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Medya Okur Yazarlığı konusunda eğitimin her aşamasında çalışma yapacaklarını ifade etti.
“Sosyal medyada daha fazla takipçi, beğeni kazanmak için sürekli dezenformasyon yayan hesaplar var. Bu hesaplar, gazetecilerin yaptığı bu güzide mesleği bir şekilde yaraladığını belirterek, kişilerin “like” almak adına zaman zaman dezenformasyona yol açtığını belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, yaşanan sorunun herkesin sorunu olduğuna işaret eden bir konuşma yaptı.

Kardaş, konuşmasında; “Bu konu gerçekten bu dönemin bütün ülkeler için bir ulusal güvenlik meselesi ve özellikle gazeteciler için de çok büyük bir problem. Şöyle ki sosyal medyada daha fazla takipçi kazanmak, daha fazla beğeni kazanmak için sürekli bir dezenformasyon yayan hesaplar var. Bu hesaplar gazetecilerin yaptığı bu güzide mesleği bir şekilde baltalayıp bundan prim sağlamaya çalışıyorlar. Bu mesele hepimizin ortak problemi. Bunu birlikte aşabiliriz. Medya okuryazarlığı gibi bir alanı okul öncesi eğitimden, ilkokul, ortaokul, üniversite, ebeveynler bütün herkesin ulaşabildiği, bütün kesimlere farklı formatlarda, farklı şekillerde ilgili kurumlarla, bakanlıklarla toplumun bütün kesimine vermekte kararlıyız. Yani medya okuryazarlığı dersini, bu eğitimi, bu farkındalığı almayan kimse kalmayacak. Bu insanlar yani toplumun büyük kısmı bu şekilde artık yalan habere daha duyarlı olacak ve bu da sizin işinizi esasında daha da kolaylaştıracak” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.