Irak Pazarına “e ticaret” açılımı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

WEZZOMART IRAK PAZARINI E-TİCARET İLE ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ İNSANINA KAZANDIRMAYI HEDEFLİYOR Anatolia Express lojistik altyapısı ile kurulan Mikro İhracat Online Pazaryeri, Wezzomart tarafından gerçekleştirilen seminer de E-ticaret ile bölge insanımıza başta Irak pazarı olmak üzere yeni iş imkanları sağlamayı hedefliyor.
Mikro İhracat Online Pazaryeri, Wezzomart sponsorluğunda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen E- Ticaret semineri yoğun ilgi gördü. Açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Yılmaz E-Ticaret alanında gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek bu ve benzer alanlarda girişimde bulunan tüm üyeleri Oda olarak destek olduklarına dikkat çekti


Neo Bio Danışmanlık Kurucusu Girişimci/Profesyonel Koç/Eğitmen Suat Yaşar Dikkaya. Glob3 Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Kurucusu E-Ticaret Girişimcisi/ Eğitmen Muhammet Reşit Akkaya ve Apepsoft Yazılım Kurucu Ortağı Girişimci/Eğitmen Tuğçe Dilem Aytekin’in konuşmacı olarak yer aldıkları seminerde. Konuşmacılar seminere katılılanlara E- Ticarete nasıl başlayabileceklerini E-Ticaretin avantajları riskleri ile ilgili önemli bilgiler vererek tecrübelerini paylaştılar.

IRAK PAZARI SİZİ BEKLİYOR
Bir süre önce Anatolia Express bünyesinde Türk marka ve ürünlerinin Irak pazarına sunulacağı Mikro İhracat İş Modeli ile kurulan Online Pazaryeri ve Hızlı Kargo hizmetlerinin yer aldığı Wezzomart’ın E-Ticaret ve Micro ihracat alanında büyük fırsatlar barındırdığını belirten Mehmet Ünlü ise E- Ticaret yapmaya karar veren veya bu alanda bir adım daha ileri gitmek isteyenlere faydalı olabilmek için bu semineri düzenlediklerini belirtti. Anatolia Express ve Online Pazaryeri kurucusu Mehmet Ünlü İskenderun körfezindeki transit lojistiğin geliştirilmesi için kurulmuş özellikle Suriye, Irak, İran ve Türk Cumhuriyetlerine lojistik hizmeti veren bir firmayız. Buradan edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak Türkiye’nin her hangi bir bölgesindeki bir işletmenin, esnafın, mağaza sahibinin veya imalatçının ürünlerini Türkiye içinde rahat bir şekilde gelişen e ticaret altyapısı ile satabildiğini görüyoruz. Hepsi burada, N11, Trendyol gibi pazaryerleri veya kendi web siteleri üzerinden online alışverişte kargo firmaları ile birlikte kapıdan kapıya çok güzel hizmet verildiğini görüyoruz bu çok güzel bir altyapı. Irak, Suriye gibi ülkelere gittiğimizde ise orada yaşayan insanların bu imkanlara ulaşamadığını internette hayranlıkla izlediği bir kıyafeti veya ihtiyacı olan bir ürünü alamadığını veya ülkemize vize alarak gelemediğini görüyoruz. Bu bölgelerde kargo, lojistik alt yapısı zayıf, elektronik ticaret kullanımı az. Biz bu bölgelerde güçlü bir lojistik alt yapısına sahip bir firma olarak Wezzomart online Pazar yeri platformunu kurmaya karar verdik ve bunu ülkemizde tedarikçiler için tabana yayarak Ticaret Bakanlığımızın politikasına uygun bir şekilde, biz mikro ihracat iş modeline uygun e-ticaret yapmak isteyenlere bir çözüm sunmalıyız diyerek yola çıktık.

Türkiye olarak Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine çok yakınız. her yere ürünlerimizi ulaştırabilmeliyiz, insanımızın refahını artırmak için ihracatı artırmalıyız. Ticaret bakanlığı tarafından yayınlanan mikro ihracat mevzuatı ile ürünlerinizi dijital gümrük beyannamesine bağlayarak Anatolia Express lojistik altyapısı ve wezzomart dijital vasıtası ile tıpkı Ankara’daki bir imalatçı firmanın bir yurt içi kargosunu kullanarak ürününü Diyarbakır’a satması gibi İskenderun’daki bir imalatçı veya mağaza sahibinin ürününü Anatolia Express ve wezzomart aracılığı ile Irak’ a hızlı bir şekilde ulaştırabilmesi iş modelidir bu. Yani küçük ebatlı bir ürününüzü dahi bizim altyapımız ile Iraktaki bir kişiye satabileceğiniz bir ortamdan bahsediyoruz. Özetlemek gerekirse İnternet üzerinden wezzomart online Pazaryeri platformumuz ile alım gücü yüksek bir Pazar olan Irak bölgesinde E–Ticaret ve Mikro ihracat yaparak sizler bizim altyapımızı bir MNG kargo veya Yurt içi kargo gibi kullanabileceksiniz. İskenderun firması olarak İskenderun’dan E-Ticaret yapacaklar veya başlayacaklar için bölge şirketi olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz bunun için ihracat da bende varım diyenlere destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrası seminerin ikinci bölümünde katılımcılar E- Ticaret, Mikro ihracat ve wezzomart projesi ile ilgili merak ettikleri konularda konuşmacılara sorular yönelttiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.