Başkan Tosyalı yerli ve milli otomobil projesi Togg’un tanıtımına katıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili projesi Togg’un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla resmi olarak açıldı. İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı da Togg tanıtım toplantısına katıldı…

Başkan Tosyalı, “BURSA / GEMLİK’DEYİZ Türkiye Yüzyılı vizyonunun eşiğinde geleceğin ümidine ve heyecanına şahit olmak için AK Parti Hatay Milletvekilimiz Sayın milletvekilimiz Abdulkadir Özel ve Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Numan Bölükbaş ile birlikte. TOGG’un Gemlik Kampüs Açılış Töreni Sonrasında TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat Tosyalı ile bir araya gelerek başarılı çalışmalarının devamını diledik.” İfadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Türkiye’nin yerli ve milli otomobil rüyası yeniden hayat buldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde başlayan yatırımcı arayışı kısa sürede tamamlandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB koordinasyonunda yürütülen yerli otomobil üretimi için, 2 Kasım 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü; Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding ile imzalandı.Yerli Otomobil Projesi’ndeki 5 “babayiğide” ek olarak TOBB da yüzde 5 hisseyle şirkete ortak oldu.
Togg, resmi olarak 25 Haziran 2018’de kurulurken, 1 Eylül 2018’de ise Mehmet Gürcan Karakaş, Togg’un Üst Yöneticisi (CEO) olarak atandı.

(Foto: Başkan Fatih Tosyalı’nın sosyal medya hesabından alınmıştır.)

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.