Şef Gülşen Sökmen, Armağan Çağlayan’ın konuğu oldu! “Hatay usulü çiğ köfte”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN İLE ŞEF GÜLŞEN SÖKMEN, HATAY HOME RESTORAN’DAN HATAY USULÜ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ KEYİFLİ BİR PROGRAMDA EKRANLARA TAŞIDI!

Armağan Çağlayan’nın “youtube 196sekiz” kanalında hazırlayıp sunduğu “Yeme de yanında yat” programının bu hafta ki konuğu Şef Gülşen Sökmen oldu.

Kamera arkasındaki başarılarını kamera önüne taşıyan programcı-yapımcı-sunucu Armağan Çağlayan’ın “Yeme de yanında yat” programın konuğu olan Home restoranın işletmecisi şef Gülşen Sökmen, “Hatay usulü çiğ köfte”yi Armağan Çağlayan ile birlikte çiğköfte yaptı.


İstek uyandıran, görünüşü çok çekici olan, çok lezzetli yemekler için kullanılan “Yeme de yanında yat” deyiminden esinlenerek isimlendirilen programda Şef Gülşen Sökmen, katıldığı programda Hatay mutfağının tanıtımına katkı sundu. Armağan Çağlayan, çekilmiş baş biber ile ilk defa buzla karakılçık esmer bulgur yoğurduğunu belirttiği programda Hatay’a geldiğinde yediği çiğ köftenin tadını beğendiğini ifade etti.

Biberi ile özdeşleşen çiğ köftede kullanılan acı biberin Samandağ biberi olduğunu söyleyen Şef Sökmen, kıymayı soğan ile kavurduğunu yeteri kadar tuz ve karabiber eklendiğini ince kıyılmış maydanoz ile süslendiğini anlattı. Çiğ köftenin yapılışındaki püf noktaları esprili ve neşeli bir ortamda sundu.

Şef Gülşen Sökmen, Hatay’ın tüm yemeklerinin zahmetli olduğu kadar da lezzetli olduğunu anlattı. Armağan Çağlayan da en lezzetli çiğ köftenin Hatay usulü olduğunu tadını beğendiğini ifade etti.

Armağan Çağlayan Program ile ilgili görüşlerini takipçileri ile de “Yeme De Yanında Yat serisinin bu haftaki bölümünde konuk şefimiz Hatay Home Restoran‘dan Gülşen Sökmen. Hatay usulü çiğ köfte tarifini bizlerle paylaşan şefimiz, elinin sıcaklığının bulguru pişirmemesi için yoğurma işlemini buzla yapıyor. Çiğ köftelerin ortasına koymak için bolca soğan ve kıyma kavuran şefimiz, baharat kullanırken oldukça cömert davranıyor. Biz daha iyisini gerçekten yemedik, herkese afiyet olsun!” şeklinde paylaştı

Çiğ köfte
250 gr köftelik esmer bulgur
350 gr çekilmiş baş biber
450 gr dövülmüş yağsız damarsız çiğ köftelik et
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Kıyması
500 gr kıyma dana koyun karışık
250 gr kuru soğan
200 gr sade tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kadar tuz
200 gr ceviz
Süslemek için maydanoz

Öncelikle kuru baş biberler temizlenir yıkanır ve çekilir.
Et rondodan macun gibi olana kadar çekilir. Bulgur, çekilmiş biber, buz ve soğuk su ile iyiden iyi yoğrulur. İçine rendelenmiş soğan ve baharatlar ilave edilerek yoğrulur. En son çekilmiş et de ilave edilip yoğrulur. Soğuk su ile yumuşatılıp sıkılır.

Kıyma önce kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Küçük doğranmış soğanlar ve tereyağı eklenip soğanlar yumuşayana kadar kavrulur. Baharatlar ve kıyılmış ceviz içi koyulup altı kapatılır. Üzeri maydanoz ile süslenir.

Çiğ köfte kıymaya batırılarak afiyetle yenilir.”
Foro: Haberde kullanılan fotoğraflar programın ekran görüntüsünden alınmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.