İTSO’da seçim heyecanı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı bu sabah saat 09.00’da başladı. Yirmi iki meslek komitesinin yer aldığı seçimler için İskenderun İlçe Seçim kurulu görevlileri ve güvenlik güçleri yeni dönem görev alacak olan Ticaret Odası Meclis üyeleri ve üyeleri, Meslek komiteleri ve Meclis üyeliklerini belirleyecek. Bu gün sabah saat 09.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi şu ana kadar sükunet içerisinde devam ediyor.


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası binasının çevresinde ve içerisinde güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekerken, oylama işlemleri için üyeler, Ticaret ve Sanayi Odasının 5., 4. Ve 3. Katlarında her komite kendisine tahsis edilen sandıklarda oy kullanıyor. 6 meslek komitesi tek liste ile, 14 meslek komitesi iki listeli, 6 ve 18. Meslek komitelerinde ise üç liste sandıkta yarışıyor.

Mevcut başkan Levent Hakkı Yılmaz ve Atıf Ceritbinmez’in adı meclis başkanlığında geçerken, meslek komitelerinin şekillenmesi ile her iki isimden hangisinin adaylığa yakın olduğu da sandıklar açıldıktan sonra belli olacak.

İki adayın başkanlık için adı geçen seçimlerde 20. Meslek Grubunda İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, 3. Meslek Grubunda yer alan Atıf Ceritbinmez oy verme işleminin ilk anlarında oylarını kullandı. Devam eden oy kullanma işlemi saatler 17.00’yi gösterdiğinde sona erecek ve sandık görevlileri tarafından sandıklar açılarak sayım işlemine geçilecek. Kazanan 22 meslek komitesi kendi içinden yeni dönem için 52 kişilik meclisi seçecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.