AHİLİK HAFTASI PROGRAMI İLGİ GÖRDÜ!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

iSKENDERUN Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Kuyumcular Saatçiler Çiçekçiler ve Fotoğrafçılar Odasının ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Başkan Uğur Fırat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “35. Ahilik Haftası” vatandaşlar tarafından da ilgi gördü.

Demiryürek, Ahi Kültürünün temsilcileri esnaf ve vatandaşların da katılımıyla ahilik haftasının maneviyatı ve bereketini paylaşan Kaymakam, “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi ile günümüzdeki esnaf ve sanatkârlarımıza kılavuzluk eden Ahi Evran-ı Veli’yi bir kez daha rahmet, şükran ve saygıyla andığını ifade ederek, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere muhterem halkımızın ahilik haftasını kutladığını ve ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun pekişerek devam etmesini canı gönülden niyaz ettiğini” dile getirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.