Özyurt: Savunma Sanayi yatırımımız bir yıl içinde Belen’de üretime geçecek!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

BMZ Defence Savunma Sanayi A.Ş. ile ÖZYURT Silah Sanayi Şirketi adı altında Türkiye’nin savunma sanayine hizmet eden Hataylı iş insanı Serdar Özyurt, bu gün düzenlenen kahvaltıda İskenderunlu gazetecilerle bir araya geldi.

Belen’e yaptığı silah ve mühimmat fabrikası ile Hatay’da dolaylı olarak beş bin kişiye istihdam sağlaması gündemde yer bulan Serdar Özyurt, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.
Bölgemizin yatırımcısı iş insanımız Serdar Özyurt, bu gün basınla buluştuğu toplantıda verdiği “Benim için dağın öbür yüzü bu yüzü yoktur. Benim için Hatay vardır. Bu nedenledir ki; fabrikamızı tüm Hatay’ın ortasına kuruyoruz. Hatay’ın her mahallesinden gençlerimize iş imkanı vereceğiz. Halkımızın bu projeyi sahiplenmesi bana ayrı gurur ve şevk veriyor. Kendi öz kaynaklarımızla vatana hizmet etmenin, ülkemizin en büyük mühimmat fabrikasını kuruyor olmanın onuru ve mutluluğunu yaşıyorum. Önümüzdeki süreçte yeni gelişmelerin olması muhtemel. Katılımlarından dolayı tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde mesaj verdi.

Özyurt, Mühimmat fabrikası ile ilgili olarak da şunları söyledi: 15.08.2023’de faaliyete geçmesi planlanıyor. 94 bin metrekarelik alanda kurulacak. Ayda 30 milyon mermi kapasitesi, ve bu kapasite oranı ülkedeki en büyük kapasite anlamına geliyor. En büyük mühimmat fabrikasının Hatay’da kurulacak olması Hatay’ın sosyolojik ve ekonomik açıdan önemli bir katkısı olacak. Hatay’ımızın bu güne kadar gastronomi alanında tanıtımından başka tanıtımı malesef olmamıştır. Bu mühimmat fabrikasından dolayı Hatayımız da hak ettiği önemi kazanacaktır. Altı aya kadar ilk işe alımlar başlayacak ve İnşallah 12 ay içerisinde de istihdam sağlanacaktır”

Serdar Özyurt kimdir?
Medeniyetlerin Beşiği olarak anılan Hoşgörü kenti Hatay’da kuracağı silah ve muhimmat fabrika ile son zamanların merak edilen isimleri arasında yer alan Serdar Özyurt, 1984 yılında Hatay’ın merkez ilçesi Antakya Karlısu’da dünyaya geldi.
İlk ve orta öğretim eğitimini Hatay’da aldı. Üniversite eğitimini Moğolistan’da Milli Üniversitesi İngilizce Sinoloji bölümünden mezun oldu.
Genç iş insanı Özyurt, “Ülkem için vatanım için ne yapabilirim” den yola çıkarak Savunma Sanayine yöneldi.
2010 yılında babasının vefatı nedeniyle yurda kesin dönüş yapan Özyurt yurt dışında edindiği bilgiler ışığında BMZ Savunma Sanayi şirketini kurdu.
2021 yılında Özyurt Silah ve Savunma Sanayini kuran Serdar Özyurt, şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını üslendi.
Özyurt Silah’ın resmi veb sayfasında yer alan bilgilere şöyle:

“Özyurt Silah Sanayii A.Ş. silah ve silah parçaları ve talepleri doğrultusunda yüksek rekabet gücü ile Türkiye ve dünya çapında tedarik ve üretim konusunda tüm müşterilerine vermektedir. Özyurt Arms Sanayi A.Ş, dünyanın dört bir yanındaki kanalları aracılığıyla en son teknoloji silahları kullanmakta ve silah yedek parçalarını müşterilerine sunmaktadır. Müşterilerimizin askeri ve savunma ihtiyaçlarını karşılamak ve en uygun çözümleri sunmak için Özyurt Silah Sanayi A.Ş. ve seçenekler sunmak için dünyanın en büyük ve en iyi üretim zincirine sahiptir. Özyurt Silah Sanayi, Türkiye’de farklı ebatlarda tabancalar, özel tüfekler ve bunların yedek parçalarını üreten üretici bir firmadır. Özyurt Silah Sanayii ana vizyon yapısı, savunma sanayi sektörü ve yeni askeri teknolojilere yönelik profesyonel mühendislik altyapı ekibi ile üretim konusunda modernizasyon ve araştırma geliştirme sağlamak ve dünyadaki müşterilerine uygun hizmet ve çözümler sunmaktır. Ayrıca Özyurt Silah Sanayi, askeri ve savunma ile ilgili projeler ile devlet ve özel sektör için anahtar teslimi eğitim çözümleri uygulamaktadır. Özyurt Silah Sanayii A.Ş. yüksek güçte silahlar, silah parçaları, farklı ebatlarda tabancalar, özel tüfekler ve bunların yedek parçalarının üretimini ve tedariğini yapmaktadır. Firmamız son teknoloji silahları kullanmakta ve müşterilerine silah parçaları tedarik etmektedir. Misyonumuz, müşterilerimizin askeri ve savunma ihtiyaçlarını karşılamak ve savunma sanayinde modernizasyon, araştırma-geliştirme ve yeni askeri teknolojiler için profesyonel bir mühendislik altyapı ekibi ile en uygun çözümleri üretmektir. Dünyanın her yerindeki müşterilerimize uygun hizmetler ve teklifler sunuyoruz. Özyurt Silah Sanayii A.Ş., askeri ve savunma ile ilgili projelerin yanı sıra devlet ve özel sektör için çözümler sunmaktadır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.