KPSS sorularının çalındığı iddiası Baro’nun takibinde!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Barolar Birliği: KPSS SINAV SORULARIYLA İLGİLİ İDDİALAR TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARAFINDAN TİTİZLİKLE İNCELENMEKTEDİR KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası sonrası Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararın ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün de görevden alındı.
KPSS sorularının çalındığı iddiasının ardından Türkiye Boralor birliği de gelişmeleri takibe aldı.

Türkiye Barolar Birliği’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
KPSS sınav sorularının bir kısmının bir yayınevi tarafından yayımlanan kitapçıktaki sorularla ve cevap şıkları ile aynı olduğu yönündeki ciddi iddialar ve bulgular kamuoyu gündemindedir. Birçok gencimizin geleceğini ilgilendiren bu iddialara ilişkin gerçeğin ortaya çıkartılması için öncelikle ilgili kurumları kamu vicdanını tatmin edecek şekilde etkili ve şeffaf bir soruşturma süreci yürütmeye davet ediyoruz.

Ayrıca söz konusu iddialar Türkiye Barolar Birliği tarafından titizlikle incelenmekte olup, iptal davası ve savcılık suç duyuruları dahil olmak üzere kurumsal olarak izlenebilecek hukuki yollar değerlendirilmektedir.

Merkezi sınavların iptaline dair dava açma sürelerinin kısalığı göz önünde bulundurularak, bu aşamada bir hak kaybı yaşanılmaması bakımından, sınava giren yurttaşlarımızdan sınavın iptali için dava açmak isteyenlerin İYUK 20/B maddesinde özel olarak belirtilen dava açma süresine dikkat etmeleri gerektiği hususunu kamuoyunun dikkatine sunarız.”
ddiaya göre, sınavda çıkan coğrafya, tarih, matematik gibi farklı alanlardaki 20’den fazla soru, sınavdan önce bir yayınevinin deneme sınavlarında yer aldı.

Hatta bazı soruların aynı zamanda kursu da olan yayınevinin sosyal medya platformlarında öğretmenler tarafından çözüldüğü öne sürüldü.

İddia, ÖSYM tarafından yalanlandı.

PROF. DR. HALİS AYGÜN KİMDİR?

Prof. Dr. Halis Aygün, 1968 yılında Giresun Şebinkarahisar’da doğdu.

1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Aygün, Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı.

Aygün, doktorasını 1997’de London City University’de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi’nde 1998’de yardımcı doçent, 2000’de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

Aygün, 6 Eylül 2018’de ÖSYM Başkanlığı’na atama yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla ÖSYM Başkanlığı görevine başlamıştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.