EKONOMİ ÇOCUKLARI SOKAĞA İTİYOR!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gün geçmiyor ki İskenderun’un sokak ve caddelerinde mendil, su v.s satan çocuklara rastlanıyor.Ekonomik sıkıntılar çocuklarıda mendil ve su sutmaya itiyor.Bu kriz geçinme sıkıntısınıda beraberinde getiriyor.Çocuklarda bu sıkıntıdan payını almakta ve sokokta peçete satmakta.
Yanlarına yanaşıp biraz sohbet ettiğinizde bir çoğunun “aile bütçesine katkı sağlamak” isteyen çocuklar olduğunu öğreniyorsunuz
.

İskenderun ‘un öteki yüzünde çocuklar, Aile bütçesine katkı sağlamak için sokakta peçete mendil, su v.s satarak “aile bütçesine katkı sağlamak” isteyen çocuklar, yaz tatilinde sokakta çalışıyor.
İskenderun Şehit Pamir Caddesinde dolaşırken elindeki poşetin içerisinde taşıdığı su ve peçeteyi sattığını görünce yanına yaklaşıp konuşturmaya başlayınca; “Annemin sağlığı için peçete ve su satmak zorundayım” diyen Muhammet annesine “Arkadaşlarımla oyun oynayacağım, gezeceğim ” diyerek evden çıktığını ve akşam saat beşe kadar sokakta su ve peçete sattığını söyledi.
Babasını dört yıl önce kaybeden M., “Ben dört yıldır sokaktayım. Dört yıl boyunca annemden gizleyerek peçete ve su satmayı sürdürüyorum. Ben hariç iki kardeşim daha var. Onlar benden daha küçük olduğu için onlara da ben bakıyorum. Geçimimi peçete ve su satarak sağlıyorum. Benim gibi peçete ve su satan onca çocuk var sokakta. Onlara bir el uzatmak gerekiyor. Yardım edilsin ki her çocuk çocukluğunu yaşasın.” Dedi ve kendisiyle ilgili detaylı bilgi vermek istemediğini belirterek İskenderun Şehit Pamir Caddesi’ndeki kalabalığa karıştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.