Kırıkhan 15 Temmuz’un 6. Yılını Dolu Dolu Yaşadı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırıkhan Belediyesi ve Kaymakamlık tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 6. Yıl programında o günü ve geceyi dolu dolu yaşayarak yoğun programlar düzenledi.

Programın gündüz bölümünde Şehit Anıl Kemal Kurtul’un şehadet yıl dönümü dolayısıyla mevlid-i şerif programı düzenlendi.

Daha Sonra Kırıkhan Yeni Mezarlık Şehitliğinde düzenlene programda Şehitlerimizin ruhları için aşr-ı şerif okundu. Okunan aşr-ı şerifin ardından İndirilen hatimlerin duası ilçe müftüsü Ahmet Sevinç tarafından yapıldı.

Duaların sonrasında Şehitlerimizin Kabr-i şeriflerine karanfiller bırakıldı.

Şehitlik programının sona ermesinin ardından 15 Temmuz Şehitlerimizden Hurşit Uzel ve Gülşh Güler’in aileleri ziyaret edildi.

15 Temmuz Demorasi ve Milli Birlik Günü prorgramının akşam bölümü Kırıkhan Belediye binası önünde gerçekleştirildi.

Akşam programı ebediyete intikal etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve bütün Şehitlerimiz için saygı duruşunun yapılıp İsitklal Marşının okonması ile başladı.

Daha sonra yine Şehitlerimiz için aşr-ı şerif okunup dualar yapıldı.

Programda Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kaymakam Mahmuthan Arslan ve Milletvekili Hüseyin Yayman tarafından günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalarda; “15 Temmuz’da Türkiye’nin destan yazdığını ve yazılan bu destanla Türkiye’yi işgal edip yok etmek isteyenlere dünyaya çok önemli mesaj verildiğinin vurgusu yapıldı.”

 

Yapılan konuşmaların ardından Mehter takımı gösterileri, yerel sanatçıların şarkı ve türkileri, ilahilerin okunması ve 15 Temmuz slaytlarının sunumları yapıldı.

 

Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TRT 1 Televizyonundan Halka Sesleniş konuşması canlı yayın olarak verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 6. Yıl programı gece yarısı selaların okunması ile sona erdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.