KORE KÜLTÜR HAFTASI 15-17 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA ANTAKYA EXPO’DA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kültür-sanat,eğitim,eğlence içerikli etkinlikleri ileTürkiye’yi uluslararası alanda destekleyen Antakya Expo’ya bu yıl kardeş ülke Kore konuk oluyor. Antakya Expo’da, 15-17 Haziran tarihleri arasında “Kore Kültür Haftası” adı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

İki dost ülkenin kültürleri Antakya Expo’da buluşuyor.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi destekleriyle düzenlenen Antakya Expo’da gerçekleştirilecek olan etkinliklere yurt içinden ve yurt dışından birçok kişinin katılması bekleniyor. Kültür-sanat, eğitim ve eğlence içerikli birçok etkinliğin katılımcılar ile buluşacağı Antakya Expo, bu yıl dost ülke Kore’yi ağırlıyor. Kore Kültür Haftası adıyla Antakya Expo alanında; konserler ve çeşitli deneyim etkinlikleri düzenleyecek olan Kore Kültür Merkezi; Kore ve Türk halkı arasındaki kültür etkileşimini artırıyor.

 

Birbirinden eğlenceli K-Kültür Deneyim Etkinlikleri, 16-17 Haziran arasında Antakya Expo’da

 

Antakya Expo Alanı Gastronomi Akademisi içerisinde düzenlenecek olan K-Food Gösterisi ve K-Food Workshop etkinlikleri 15 Haziran 2022 Çarşamba günü 14.00- 18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kore saray yemeklerinin yapılacağı K-Food Gösterisinin ardından, K-Food Workshop’ı kapsamında da Kore saray yemekleri katılımcılara yaptırılacak.

 

Uluslararası alanda Kore’nin önemli bir kültür değeri olan makyaj sanatı da Antakya Expo alanında katılımcılar ile buluşacak.  Antakya Expo Alanı Bitki Müzesi’nde katılımcılarını bekleyen K-Beauty Gösterisi, 15 Haziran Çarşamba günü saat 16.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek.

 

K-Play Gösterileri kapsamında Kore’ye özgü Kore Ulusal Ok Gösterisi, Tuho Oyunu, Beona Çevirme, Kendama Çevirme, Jegi-chagi, Kore Geleneksel Çalgı Deneyimi gibi çeşitli spor ve müzik gösterileri gerçekleştirilecek.

 

Geleneksel Desenli Damga, Yüzük, Kolye ve Maske Yapımı ile Cheongsan Fener Yapımı gibi Kore’ye özgü çeşitli el sanatlarının yapılacağı K-Experience Gösterileri 16-17 Haziran tarihleri arasında katılımcılarla buluşacak.

 

Antakya Expo’da; K-Fashion, K-Road ve K-Play gibi diğer deneyim etkinlikleri de 16-17 Haziran, 15.30-19.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Kore Geleneksel Band Grubu ‘ID’ ile Koreli İdol Grubu ‘CİİPHER’ Antakya Expo’da sahne alacak.

 

Geleneksel Kore müziğinin kelime dağarcığını Batılı ritim ve tekniklerle birleştiren Kore Geleneksel Band Grubu ‘ID’ Füzyon Gösterisi, 16 Haziran Perşembe günü saat 20.00’de Antakya Expo Alanı Amfi Tiyatro’da sahne alacak.

 

Ülkemizde geniş kesimlerce sevilen ve dinlenen Koreli İdol grupları, Kore Kültür Merkezi destekleriyle Türk dinleyiciler ile buluşuyor. Kore Kültür Merkezi’nin destekleriyle Antakya Expo’da izleyiciler ile buluşacak olan Koreli İdol Grubu ‘CİİPHER’ K-Pop Konseri, 17 Haziran Cuma günü saat 20.00’de gerçekleşecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.