Rehabilitasyon ve özel eğitimciler dernekleşti!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

sektörün sorunlarına çözüm bulmak için örgütlendiler… Hatay da özel eğitim gereksinimli bireylere hizmet sunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi yetkilileri biraya gelerek Hatay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneğini kuran kurucu yönetim kurulu üyeleri, Başkan Sait Karataş Başkan yardımcıları Nezih Gökpınar, Süleyman Eraslan, Sabri Güngör, İbrahim Cemiloğlu Sayman Ayhan Cangaz Sekreter Hıdır Uzun, Yönetim Kurulu Üyesi Ferah Dal, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.


İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve yönetim kurulu üyelerinin ağırladığı Hatay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği Başkanı Başkan Sait Karataş ve yönetim kurulu üyeleri, rehabilitasyon merkezleri olarak yaşadıkları sıkıntıları aktardı.
Dernek olarak, kurumların sorunlarına çözüm üretmek istediklerini belirten Başkan Sait Karataş, önümüzdeki süreçte Hatay’daki kurumları gezerek sorunları çözmek yönünde ilk adımları atacaklarını söyledi.
İGC Başkanı Diyap Atar da, rehabilitasyon merkezlerinin yaşadıklarını sorunların gündeme gelmesi ve çözüme kavuşması noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Derneğin kuruluş amacıyla ilgili açıklamada bulunan Sait KARATAŞ, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurumlar olarak özel gereksinimli bireylere hizmet sunmaktayız.
Kurumlar olarak özel gereksinimli bireylerin yüksek yararı ve kurumların hizmet sunumlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması yönünde kurumların işbirliği yapmaları, kalite standartlarını artırmaları ve yerel sorunların çözümü noktasında ortak hareket etme kararı aldık. Kurumlarımızın yıllardır örgütlü bir çatı altında hareket edememesi ilimiz için büyük bir eksiklikti. Kurmuş olduğumuz dernek ile bu boşluğu doldurmayı amaçlamaktayız.” Dedi.
Karataş yaptığı açıklamanın devamında pandemi süreci, akabinde oluşan ekonomik şartların kötüleşmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle kurumların hizmet sunum kalitesinin düştüğünü hatta hizmet sunumunun sürdürülebilir olmaktan çıkabileceğini belirtti. Kurumların tek gelir kaynağının sunulan hizmetin karşılığı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden ödenen tutar olduğu ve bu tutarın artan maliyetleri karşılamadığı belirten Karataş, devlet yetkililerinden bu konuda çözüm üretilmesini beklediklerini ve Temmuz ayında alana yönelik ücret iyileştirmesi yapılırsa özel çocuklarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon sürecinin devamının sağlanacağını ve bu konuda da tüm kurum ve kuruluşların desteklerini beklediklerini ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.