e Twinning proje uygulaması Erzincan’da yaşam buldu. Öğrenciler “Yunus Emre’yi Öğrendiler!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Erzincan Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu  ve Yunus Emre Ortaokulu ve işbirliğiyle; “Yunus Emre’yi Öğreniyorum” adı atında planlanan “e Twinning” projesi başarıyla yürütüldü.

e Twinning” projesini Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri; Esin Oktay Ciminli, Ezgi Çelik, Nur Göksu, Nurdan Cihan, Pınar Gürpınar, Ahmet Gökçe, Vali Metin İlyas Ortaokulu Öğretmeni Hüsna Ayvazoğlu yürüttü. 

UNESCO tarafından  2021 yılının “Yunus Emre Yılı” olarak ilan edilmesi ile birlikte Yunus Emre’yi anma  ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan proje; Bilgi İletişim Teknolojileri (ICT) kullanımı yoluyla Avrupa’da okul işbirliğini destekleyen Erasmus programı kapsamında Erzincan’da yaşam buldu.

Bilgi iletişim teknolojilerini kullanarak bilgi ve teknoloji entegrasyonunu sağlayabilmek adına kendilerine sunulan uygun fırsatları, proje etkinliklerine dönüştüren Yunus Emre Ortaokulu ve Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu öğrencileri, “Yunus Emre’yi Öğreniyorum” diyerek Tasavvuf ve Halk Şairi Yunus Emre’yi anlatan bir dizi etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamda  her iki okulun  öğrencileri, 1238 – 1328 yılları arasında yaşayan Anadolu ‘da Türkçe şiirin öncüsü olmuş  ünlü Tasavvuf ve Halk Şairi  Yunus Emre’nin hayatı, eserleri, düşünceleri, özlü sözleri gibi önemli konularda farkındalık yaratmak için e Twinning projesi çalışmasını başlattı.

Öğrencilerin birbirlerini tanımaları ve öğretmenlerin Avrupa’daki öğretmen topluluklarının bir parçası olması için önemli bir fırsat olan e Twinning projesi kapsamında öğrenciler,  Yunus Emre’nin hayatı, eserleri, düşünceleri, özlü sözleri gibi önemli konularda düzenledikleri etkinlikler ile farkındalık yarattı.

e Twinning; Bilgi İletişim Teknolojileri (ICT) kullanımı yoluyla Avrupa’da okul işbirliğini destekleyen Erasmus programı içerisinde yer alan bir proje uygulaması olarak biliniyor. Avrupa’daki öğretmen topluluklarının bir parçası olması için yürütülen proje aynı zamanda da eğitim camiası için de büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.