Başkan Tosyalı’dan İskenderun’a muhteşem sürpriz!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı İskenderun’a önemli bir eser kazandırıyor!

Serpil KORKMAZ

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’nın makam odasında masasının hemen arkasındaki platformda Kurtuluş Savaşında mücadele eden Türk kadını rölyefi, dikkat çekiyor.

İskenderun’u yönetmeye talip olduğu günden bu yana kent için güzel çalışmalar yapmaya gayret eden İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’ya “Arkanızda duran rölyef dikkatimi çekti” deyince büyük bir heyecanla “Bunu İskenderun için yapıyoruz, İskenderun’a değer.” dedi ve bana sorduğunda yanıtım “Kurtuluş Savaşı’nda cephede savaşan Türk kadınını simgeliyor sanırım” şeklindeki cümlem ana temaya yaklaştığımı hissettirdi bana.

İskenderun’a dev rölyef!

“Bu eserin boyu 5,5 metre, genişliğinin ise 4,5 metre yüksekliğinde olacağını söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, buram buram tarih kokan bu sanat eserinin İskenderun Diş Hastanesi’nin olduğu yere konuşlandırılacağını söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, “İskenderun’a yakışacak bir eseri kentimize kazandırıyoruz.” dedi.

Çektiğim fotoğrafın hemen altında bir isim yer alıyordu. Dikkatli bakınca Ahşap Mobilya Ustası Behzat Böke’nin adı beni mutlu etti. Bu gördüklerim sanata ve sanatçıya verilen değerdi de aynı zamanda. Bu sanat eserini yapmak için 1,5 yıl öncesinden çalışıldığı Hatay’a Türk Ordusu’nun girişini simgelediğini de öğrenmek benim için  ayrı bir gurur kaynağı oldu. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı bu girişiminden dolayı gönülden kutluyorum. İskenderun’a böylesi anlamlı ve dev bir sanat eseri kazandırmak harika bir davranış. 

Bu özel ve güzel bir çalışma Fatih Başkanın desteği,  Ahşap Mobilya Ustası Behzat Böke’nin elleriyle muhteşem bir esere dönüşecek ve güzel İskenderun’a bir eser kazandıracak.

Nasıl ki bir kilim ilmek ilmek işlenir ağacı da küçük küçük dokunuşlarla sanat eserine dönüştüren  işleyen Ahşap Mobilya Ustası Behzat Böke, yaptığı çalışmalarla İskenderun’a değer katıyor.

Hatırlanacağı üzere Ahi Evran’ın doğumunun 850. Yılı olarak ilan edilen 2021 Ahi Evran yılında, ahşap oymacılığı zanaatını sanata dönüştüren ve ahşabı kilim gibi dokuyan Behzat Böke yılın Ahisi seçilmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ahilik kaftanı giydirilmişti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.