1291 Nolu Parsel oy çokluğu ile Tosyalı Demir Çelik A.Ş.’nin

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Karayılan Mahallesi 1291 parsel nolu taşınmazın bulunduğu alana yönelik Tosyalı Demirçelik A.Ş. Depolama Alanı amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerine yönelik İskenderun Belediyesi’nin görüşü hakkında gerekçeli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün imar komisyonuna havale edilen gündem maddesi ile ilgili teklifi, Belediye Meclisinde; tartışmalı bir şekilde CHP Grubunun red oyu ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın başkanlığında başlayan toplantıya, Ak Partili Meclis Üyesi Beyazıt Bestami Bilgili başkanlık etti.

Tartışmalı gecem oturumda söz konusu günden maddesi ile ilgili CHP’li Meclis Üyesi Asuman Okur, CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu eleştiride bulundu.

“iş vaadiyle ormanlarını, yaşadıkları elinden alıyorsunuz

CHP Meclis Üyesi Asuman Okur, “iş vaadiyle ormanlarını, yaşadıkları elinden alıyorsunuz” dedi. Okur, konuşmasına şöyle devam etti.

“Evet hepimiz burada yaşıyoruz ama aynı havayı solumuyoruz” dedi ve Denizciler bölgesindeki kanser oranlarına dikkat çekti. Okur; “Eşdeğer alanda ağaç ekilecek de nereye ekilecek? O bölgede yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltmek için ne yapıyoruz? İnsanlara iş vereceğim vaadiyle ormanlarını, yaşadığı alanı, evini elinden alıyorsunuz.”

 

İkinci Bir Dilovası Olsun İstemiyoruz!

Bölgede yaşayan 50 bin insanın demir çelikten, termik santrallerden kaynaklı zehirlenme ile karşı karşıya olduğunu söyleyen CHP Meclis Üyesi Ali Mutlu; “Bu ülkenin her taşı bizim ortak değerimizdir, bir aileye bir zümreye bir kişiye veya bir gruba asla ve asla teslim edilemez, tahsis edilemez bununla ilgili çalışma yapılamaz. Bu kabul edilemez. O bölgede 50 bin insan yaşıyor. O bölgede zaten yeterince demir çelikten, termik santrallerden kaynaklı zehirlenme var, ölümlerin büyük oranı kanserden. İskenderun, ikinci bir Dilovası olsun istemiyoruz! Hiçbir orman, orman vasfını yitirmez.

Sen ormanı yakarsan, kesersen orman, orman olmaktan çıkar. Buna müsaade etmemeliyiz. O ormanları yeniden hep birlikte yeşertmeliyiz. 1080 dönüm ormanlık alanı yok ediyoruz, buna ortak olmayalım.Elinizi vicdanınıza koyup oy kullanın.” Dedi. 

Ak Parti Meclis Üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya, Mutlu’ya hitaben yaptığı  konuşmasında; “1080 dönüm içinde, tahsis edilen 136 dönüm ve bunun içerisinde bina yapılacak kısmı da 60-70 dönümü geçmiyor. Oradaki ağacı kesip de bina yapılmayacak. Ayrıca biz Sayın Fuat Tosyalı ile görüştük, ‘Tahsis edilen eşdeğer alanı ağaçlandıracağım’ taahhüdünü aldık, büyükşehrin dosyasında var” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.