Minikler geleceğe fidan dikti ATATÜRK’ün “Ormansız bir yurt vatan değildir” sözünden yola çıktılar!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Minikler geleceğe fidan dikti. ATATÜRK’ün “Ormansız bir yurt vatan değildir” sözünden yola çıktılar!

Orman Haftası Etkinlikleri kapsamında İskenderun Gençlik Merkezi, Dodi Eğitim Kurumlarının minik öğrencileri ile birlikte  zeytin ve meyve ağaçlarından oluşan 52 adet fidanı Gençlik Merkezinin bahçesinde toprakla buluşturdu.

Fidan Dikimi Şenliğinde; Gençlik Merkezi gönüllüleri ve Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan gençler de miniklerle birlikte  fidan dikimi yaptı ve ağaçların hayatımızdaki önemine dikkat çektiler.

Gönüllü gençlerin rehberliği eşliğinde minik elleriyle toprağa can veren çocuklar, diktikleri fidanlara temsili olarak isimlerini astıktan sonra can suyunu vererek ilk yaşamı hediye ettiler. Minik öğrenciler, ekimini yaptıkları fidanların bakımlarını da üslenerek büyüme süreçlerini yakından takip edecekler.

Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin;  ‘’Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Ormansız bir yurt vatan değildir” sözünden hareketle yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olan ormanlarımızda, geçtiğimiz yıllarda yaşanan büyük yangınların izlerini silmek için toprağı yeniden yeşillendirdik. Bu fidan dikimiyle de geleceğin gençlerinin kalplerine ağaç sevgisini aşıladık. Gün sonunda gençlerimizle miniklerimiz hep birlikte oyunlar oynayarak günü eğlence ile tamamladılar.’’ dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.