Ak partili Yayman: Rusya Ukranya Savaşı gıdayı ve turizmi olumsuz etkileyecek”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaş sebze ve meyve ihracatında önemli bir yere sahip olan Hatay’ın Rusya Ukranya savaşından olumsuz etkilediğini kaydeden Adalet ve kalkınma Partisi Hatay milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan OSB’nin 52 fabrika ile üretime geçmesinin söz konusu olduğunu ifade ederek Kırıkhan OSB’sinin 2022 yılının son aylarında temilinin atılmasının gündemde olduğunu söyledi.

Milletvekili Yayman; “Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’nin en büyük yaş meyve ve sebze ihracatçıları arasında yer alan iş insanı aynı zamanda Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektör Konseyi Üyesi Ali Kavak’la da görüştük. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlikten dolayı Hatay ihracatı adına endişe taşıdıklarını söylediler. Mayıs ayı başında Hatay’da turfanda meyveler çıkacak. Rusya ve Ukrayna kapalı olursa kime satılacak? Bu durumun önüne geçebilmek için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer yetkililerle temas halindeyiz. Kısa bir süre içinde Sayın Ali Kavak ve Hataylı diğer ihracatçılarla dışişleri bakanımızı buluşturacağız. İhracatçılarımızı ihmal etmemiz düşünülemez. Onlar ülkemizin yüz akıdır” dedi.

Kırıkhan OSB projesinin 90’lı yılların projesi olduğunu ve raflarda unutulduğunu ifade eden Yayman, “Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan beyin yoğun çabasıyla Raftan indirdik ve yaşama geçiriyoruz. Ön talepler toplandı. Altyapısı hazırlanıyor. Ekim, Kasım, gibi fabrikalar kurulacak. Fabrika demek aş, iş, evlere umut demek. 52 fabrika kuracağız. İlana çıkıldı. Açık ihale yapıldı. 150 iş insanı müracaat etti. Bunların içinden yapacağı istihdama bağlı olarak 52 müteşebbis seçilecek. Dışarıda kalacaklara da genişleme sahası var. Orada ikinci bir OSB yapılacak” dedi.

Yaş sebze ve meyve ihracatının olumsuz etkilenmesinin yanı sıra turizm sektörünün de olumsuz etkileneceğini kaydeden Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman,Yayman, “Her yıl Türkiye’ye Rusya’dan 5, Ukrayna’dan ise 2 milyon civarında turist gelir. Bu önemli bir sayıdır. Bu nedenle her iki ülke arasında ki gerginliğin bir an önce bitmesi gerekiyor ve Türkiye bu yönde üstün gayret gösteriyor” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.