Kaymakam Yönden: Çanakkale Zaferi necip bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,  “18 Mart Çanakkale Zafe ri’nin 107. Yıldönümü ve Şehitler Günü” dolayısıyla günün anlam ve önemine ilişkin bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Yönden Mesajında şu görüşleri dile getirdi:

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ TAZİMLE ANIYORUZ!
İlçemiz Kaymakamı Sayın İskender Yönden tarafından, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitler Günü” dolayısıyla özel bir mesaj kaleme alınmış olup,, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;
Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en ulvi olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 tarihli Çanakkale Zaferi, necip bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.
Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK”ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu büyük zafer,kahraman Mehmetçiklerimizin ve necip milletimizin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtı olmuştur.
Kahraman şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce devletimiz ve necip milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecek ve geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek suretiyle,, güçlü devlet ve güçlü millet olma şuurunu canlı tutacak ve yücelteceğiz. Canlarını kutsal vatan toprakları, bayrakları, inançları, namus ve şerefleri için seve seve feda etmiş şehitlerimizden ilham alarak, güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte yeniden inşa etmenin gayret ve kararlılığı içerisinde olacağız. Birlik ve beraberlik ve kardeşliğimizi bozmak isteyen her türlü iç ve dış tehditlere, ve nifak girişimlere karşı yüce devletimiz ve necip milletimiz sarsılmaz bir iman ve azimle karşı duracak, Devlet / Millet bütünleşmesiyle bütün bu saldırıların üstesinden gelerek, hür, bağımsız, güçlü ve payidar olarak sonsuza kadar var olacaktır.
Büyük bir iman, irade ve muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu büyük zaferin 107’nci yıldönümünü kıvanç ve coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizin banisi Ulu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımız bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimizi ve şehadete şahit olan kahraman gazilerimizi şükran, rahmet ve tazimle anıyor, kadirşinas halkımıza en derin selam ve saygılarımı sunuyorum.”
18 Mart’a ithafen sergi:
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında günün anlam ve önemine ilişkin açılan sergiyi gezdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.