SAVAŞ: ÇANAKKALE ZAFERİ, ANADOLU’NUN İŞGALE BOYUN EĞMEYECEĞİNİN İLELEBET TÜRK YURDU OLARAK KALACAĞININ EN BÜYÜK KANITIDIR…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale, eve dönmeyi hiç düşünmeyen Onbeşlilerin, 215 kiloluk top mermisini tek başına sırtlayan Seyit Onbaşı’nın ve vatan uğruna gönüllü olarak cepheye koşan nice isimsiz kahramanın tarihe altın harflerle yazıldığı yerdir. Çanakkale Zaferi, Anadolu’nun işgale boyun eğmeyeceğinin, ilelebet Türk yurdu olarak kalacağının en büyük kanıtıdır.

Yedi düvelin gemilerinden yükselen top sesleri her yeri inletirken Çanakkale’de bağımsızlığa ve özgürlüğe inanmış bir milletin kararlı mücadelesi vardı. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıktığı ve Türk milletine umut olduğu bu destan hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadelede yer alan Türk ordusunun her bir neferini, cennet vatanımız uğruna hayatını feda eden bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Başkan Yavuz; “Çanakkale Zaferi Türkün Zaferidir’’

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Çanakkale Zaferinin 107. Yılı ve Şehitlerimizi Anma günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan Yavuz mesajında; “Çanakkale’yi anlayamayan TÜRKİYE’Yİ anlayamaz’’ Çanakkale ruhunu anlayamayan; Milleti de, Milliyeti de, Milliyetçiliği de anlayamaz. Çanakkale’deki dayanışma azmini fedakârlığı anlayamayan, bu ülkenin, bu milletin kardeşliğini de anlayamaz.

Çanakkale Zaferi; Türk Milletinin gurur duyduğu, bağımsızlığını ve topraklarını korumak için yaptığı, tarihte var olma savaşıdır. Çanakkale Savaşı geçmiş tarihimizin en acı ve hüzünlü ancak bir o kadar da kahramanlıklarla dolu büyük bir zaferidir. Yoksulluk içinde can çekişen bir milletin, dönemin en güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde yoksulluk içerisinde direnişinin gerçek bir destanıdır.

Bu destanın her satırında yaşanan bir insanlık onuru vardır. Bu “Onur ve Gurur” düşmana sadece silahla yapılan savaşı değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir.

250.000 şehit verdiğimiz Çanakkale de her yaşta insanımız gönüllü olarak savaşmış, kadınlar çocuklarıyla birlikte cephedekiler için çorap örmüş, kurşun imalatında çalışmış, dağ bayır demeden gece gündüz, cepheye silah ve cephane götürerek ülkemizin bugünlerinde var olma mücadelesinde askerlerimize destek olmuşlardır.

“Çanakkale zaferi tüm dünyada ülkemizin saygınlığını arttırmıştır”
“Ben ölüyorum senin ölmen gerekmiyor artık” diyen Çanakkale’deki “Kınalı Kuzuların” topraktaki kına kokusu günümüze kadar gelmektedir. Onlar, Çanakkale Zaferini ele geçirmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamış, tüm dünyada Ülkemizin saygınlığını arttırmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Destan yazılan tarihi zaferi bizlere kazandıran başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarıyla birlikte diğer tüm Komutanlarımızı, Kahraman Şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, Mekânları cennet olsun.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.