CHP İskenderun Kadın Kolları: Kadın mücadelesi Cumhuriyetin kazanımları ile taçlanacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde CHP’li kadınlar, CHP İskenderun İlçe Kadın Kollarının düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Filiz Haksöz ve partili kadınların buluşmasında açılış konuşması yapan CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, 8 Mart’ın tarihçesinden ve kadın mücadelesinden bahsederek, kadınların kazanımlarını elde edene kadar mücadeleyi sürdürecekleri mesajı verdi.

 

“Her günümüzü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe dönüştürmeliyiz”

CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, Cumhuriyetimizin temel taşları olan laik, çağdaş, aydınlık kadınların ülkeyi aydınlığa çıkaracağını belirtti ve kadınların her alanda kadın mücadelesini, demokrasi, hukuk ve adalet mücadelesini sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Nurhayat Kılınç,  her günü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe dönüştürmek gerektiği vurgulayarak “Ülkemin her karış toprağında emeği ile alın teriyle her köşesinde canıyla, yüreğiyle var olan laik demokratik cumhuriyetimizin temeli güvencesi olan siz değerli tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.” Dedi.

 

Tüm kadınlar gününü kutlayan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, omuz omuza kadınlarla yapılacak mücadele ile aydınlık günlerin yakın olduğunu söyledi.

Bir gün değil bir hafta 8 Mart olmalı

Kadın mücadelesinde yaşamını yitiren kadın isçileri anarak konuşmasına başlayan Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Filiz Haksöz, kadın hakları ve sorunlarının bir güne sığdırılmasının mümkün olmadığına dikkat çektiği konuşmasında; 8 Martta kadın hakları ve sorunlarının konuşuluyor olmasını önemsediğini belirterek kadın birlikteliğinin katlanarak büyüdüğünü gözlemlediğini belirtti.

 

Atatürk ve devrimlerinin kazanımlarını geriye götürülüyor!

Kadın mücadelesinin yüz yıllardır var olduğunu kaydeden Hatay Milletvekili Suzan Şahin, günümüz Türkiye’sinde Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerinin kazanımlarını geriye götüren bir politika izlendiğine dikkat çekerek “Kadına şiddet, boşanmalar çok arttı ülkemizde. Erken evlilikler sorunumuz var, giderek de artıyor. Tüm bunlara karşı, kol-kola, bir arada mücadelemizi devam ettireceğiz. Sinmiyoruz, korkmuyoruz, meydanlardayız, konuşuyoruz. Konuştuklarımızı hayata geçirmeyi de çok iyi biliyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.